Bu da nereden çıktı ?

Trabzon'un Hızırbey Mahallesi’nde 19.’uncu yüzyıldan kaldığı öğrenilen eski rahibe mektebi ve kilise olduğu ortaya çıktı… Bina Bilim ve Sanat Merkezi'nin şuan bulunduğu yer. Kimsenin bilmediği ve kamuoyundan sır gibi habersiz kamulaştırılan eski Rahibe Me

Bu da nereden çıktı ?

Trabzon'un Hızırbey Mahallesi’nde 19.’uncu yüzyıldan kaldığı öğrenilen eski rahibe mektebi ve kilise olduğu ortaya çıktı… Bina Bilim ve Sanat Merkezi'nin şuan bulunduğu yer. 

Kimsenin bilmediği ve kamuoyundan sır gibi habersiz kamulaştırılan eski Rahibe Mektebi ve mektebin yanında bulunan kilise kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak olmasıyla gün yüzüne çıktı.

 

AYASOFYA İLE AYNI UYGULAMA

Daha önce Ayasofya kilisesinin etrafı yıkılmış ve gün yüzüne bu şekilde çıkarılmıştı.

ic3.20120402122409.jpg

Kahramanmaraş Caddesi’nin sonunda bulunan Ermeni kilisesinin de önünde bulunan trafo yıkılarak daha görünür hale getirilmişti.

Şimdide kentsel dönüşüm adı altında Hızırbey mahallesinde bulunan bu kilisenin etrafı yıkılarak daha rahat görünmesinin sağlanması kafalarda soru işareti bırakıyor.

ic1.20120402122319.jpg

İstanbul’da bulunan Heybeliada Ruhban Okulunun eğitime açılması konusunda Avrupa’nın Türkiye’ye baskı yapması acaba kentsel dönüşüm projesi kapsamında etrafı yıkılarak kendi yıkılmayacak olan Rahibe Mektebinin ilerleyen dönemde eğitim hayatına dönmesi için baskı görüp görmeyeceği ise ayrı bir merak konusu oldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan mahallenin diğer bir sorunu ise bölge halkının buradan çıkın tebligatları ne zaman gelecek olması.

ic-2.jpg

Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel