Bu da ıslıkçı Temel

Ordulu 70 yaşındaki Temel Baş, ıslığıyla adeta klarnet sesi çıkararak kendisini dinleyenleri hem eğlendiriyor hem oynatıyor.Çocukluğundan bu yana ıslığıyla birçok türküyü zorlanmadan yorumlayabilen Baş, görenlerin beğenisini kazanıyor.Çevresindeki insanla

Bu da ıslıkçı Temel

Ordulu 70 yaşındaki Temel Baş, ıslığıyla adeta klarnet sesi çıkararak kendisini dinleyenleri hem eğlendiriyor hem oynatıyor.

Çocukluğundan bu yana ıslığıyla birçok türküyü zorlanmadan yorumlayabilen Baş, görenlerin beğenisini kazanıyor.

Çevresindeki insanlar tarafından "Islıkçı Temel" olarak bilinen Temel Baş, AA muhabirine, küçük yaştan bu yana herkes gibi ıslık çaldığını ancak daha sonra ıslığı güzel çaldığını keşfettiğini belirterek, bu yeteneğini İstanbul'da bir otelde çalıştığı sırada değerlendirdiğini ifade etti. 

İstanbul'da 1980'li yıllarda çalıştığı otelde sahneye çıkarak ıslığıyla müşterileri eğlendirdiğini anlatan Baş, "Yaşım 70 olmasına rağmen ıslığımı halen adeta bir enstrüman gibi kullanabiliyorum" dedi. 

Herhangi bir eğitim almadığını ya da kursa gitmediğini, sadece kendisini geliştirdiğini dile getiren Baş, şöyle konuştu:

"Ordu'da doğdum ancak 12 yaşında İstanbul'a gittim. İstanbul'a gitmeden önce hayvanlarımızı otlatırken ıslık çalmaya başladım. Daha sonra ıslığımın diğerlerinden farklı olduğunu fark ettim. Aradan geçen yıllar içerisinde ıslığı çala çala geliştirmeyi başardım. Bu tamamen Allah vergisi, ıslığımı adeta enstrüman gibi çalabiliyorum. Bazıları ıslığımı klarnete bazıları kavala bazıları da flüt sesine benzetiyor. Çalıştığım otelde sahneye çıkarak müşterilere ıslığım ile hoş dakikalar yaşattım."

Kendisinden istenen her türküyü ıslığıyla rahatlıkla yorumlayabildiğini kaydeden Baş, "En iyi yorumladığım eserler arasında Sen Küçüksün, Hekimoğlu, Dağlar Dağlar, Leylim Leylim, Yağdır Mevlam Su, Yaktın Yandırdın Beni, Derule, Sivas'ın Yolları, kolbastı ve Burası Muş'tur yer alıyor. Çevremdeki insanlar ıslığımı dinlediğinde çok keyif alıyor. Bu anlamda tepkiler çok olumlu" ifadelerini kullandı. 

Baş, yaşının ilerlemesi nedeniyle artık dudaklarının çok kurumaya başladığını, tek sorununun bu olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel