Bu da çay demleme yarışması!

 Rize Ticaret Borsası tarafından *Çay Demleme Yarışması" düzenledi.6. Çay ve Yaz Sporları Şenliği kapsamında Mesut Yılmaz Rize Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 11 ilçeden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 9 kişi kat

Bu da çay demleme yarışması!

 Rize Ticaret Borsası tarafından *Çay Demleme Yarışması" düzenledi.

6. Çay ve Yaz Sporları Şenliği kapsamında Mesut Yılmaz Rize Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 11 ilçeden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 9 kişi katıldı.

Finalistlerin çay demleme konusunda bilgi ve becerileri ile sunum yeteneklerinin değerlendirildiği yarışmada, herkese 500 gram çay ve su verildi. Yarışmacılar, isteklerine göre sıcak veya soğuk su kullanarak çaylarını hazırlamasının ardından jüri üyelerinin beğenesine sundu.

Jüri üyeleri, çayın dem rengi, tadı, servis öncesi hazırlık, sunum ve servis yeteneği gibi kriterleri ön planda tutarak 100 puan üzerinden değerlendirme yaptı.

Yarışmada Necmi Kavalcı birinciliği, Nureyla Gezmiş ikinciliği, Mustafa Furtuna üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenlere 300, 150 ve 50 kilogram çay hediye edildi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya büyük ilgi gösterildiğini belirterek, "İnsanlar nasıl bir yarışma olacak' diye çok merak ediyordu. Biz dünyada nerelerde, ne şekilde yarışmalar oluyor, hangi kriterler oluşuyor, bunların özlerini toplayıp böyle bir sonuç elde ettik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel