Böylesini daha önce hiç görmediniz!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Köycük köyünde serada yetiştirilen devasa marullar yöre halkının ilgi odağı oldu.Köyde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teşvik ve desteği ile bin 900 metrekare kapalı alanda örtü altı sebze yetiştiriciliği ya

Böylesini daha önce hiç görmediniz!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Köycük köyünde serada yetiştirilen devasa marullar yöre halkının ilgi odağı oldu.

Köyde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teşvik ve desteği ile bin 900 metrekare kapalı alanda örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan Şevket Albayrak, bitkisel üretimdeki başarısını taçlandırdı.

Domates, salatalık, biber, marul, kıvırcık, maydanoz üretimini profesyonel anlamda yapan Albayrak'ın yetiştirdiği dev marullar halk pazarında kapış kapış satılırken, yöre halkının da ilgi odağı oldu.

Bu kadar başarılı bir üretim gerçekleştirebileceğini tahmin etmediğini, şu an verdiği karardan dolayı çok memnun olduğunu, pazarlamada bir sıkıntısı olmadığını ve sonbahar dönemi için tekrar marul üretimi yapmayı planladığını kaydeden Albayrak, fasılalı olarak onar gün aralıklarla fide dikimi yaparak pazar ihtiyacını sürekli olarak karşılayacağını ifade etti.

1.20140705004626.jpg



Kısa bir üretim periyoduna sahip marulun yüksek kazanç getirdiğini, yine sonbahar döneminde yeşil soğanı da üretim desenine ekleyeceğini dile getiren Albayrak, "Bu dönemde Kelkit'te Kelkit marulu yenmeli. Diğer üreticiler de bu konuya eğilerek Kelkit'te sebze üretiminin arttırılması hedeflenmeli." diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin Meral ise Albayrak gibi bu konuda cesaretli olacak ve disiplinli çalışma anlayışına sahip üreticilere ihtiyaç olduğunun altını çizerek, "Umarım Şevket Bey diğer üreticilere önder olur ve Kelkit'te hedeflediğimiz üretimi gerçekleştirebiliriz. Kelkit'in toprağı, havası ve üreticinin sevgisi ile yetiştireceği sebzeler damak tadımıza yakışacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler