Böyle işe can kurban...

Rize Ticaret Borsası Avrupa Birliği Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında geliştirdiği ‘Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi’ ile yeni ve ilginç bir iş sahası açıyor. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan bugün Rize Ticaret Borsası Bina

Böyle işe can kurban...

Rize Ticaret Borsası Avrupa Birliği Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında geliştirdiği ‘Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi’ ile yeni ve ilginç bir iş sahası açıyor. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan bugün Rize Ticaret Borsası Binası’nda düzenlediği basın toplantısında projenin tanıtımını yaptı. Erdoğan, öncelikli hedeflerinin istihdam sahası açmak olduğunu belirterek ardından çayda kalite standardının oluşturulmasının geldiğini söyledi. Erdoğan proje kapsamında 15-29 yaşları arasında 50 genci çay tadımcısı olarak yetiştirip meslek ve iş sahibi yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Erdoğan , “Bu projenin maliyeti 220 bin 400 Euro’dur. Projenin yüzde 90’lık kısmı AB hibesi ile kalan kısmı ise odamız tarafından karşılanacaktır. Proje 12 ay sürecek. Proje boyunca eğitimden geçecek olan kursiyerlere ders başı 16 Euro ödenecek” dedi.

TADIMCILARIN ÖZELLİKLERİ

Her isteyenin çay tadımcısı olamayacağını belirten Erdoğan, “Çay tadımcısı olacak kişilerin sigara içmemesi, alkol içmemesi ve sürekli çay tüketiyor olmaması gerekiyor. Çünkü bu özellikler tat alma özelliğinin kaybedilmesine neden oluyor. Çay tadımcıları tadımcı olduktan sonra da çay tüketemeyecek” diye konuştu.

Eğitim programından sonra çay tadımcısı olan kişiler kamu ve özel sektör çay firmalarında görevlendirilerek istihdam edilecekler. Bu kişiler üretilen kuru çayların özel demlenme aşamalarından sonra tadımını gerçekleştirerek kalite kontrolü ve lezzet standardı oluşturulmasını sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel