Boşnak Heyet'ten başkana ziyaret

       Boşnak heyet Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. 11 Temmuz 1995 tarihinde yapılan insanlık dışı katliama maruz kalan Boşnakların dramını sergilemek için Trabzon’a gelen ve Trabzon’daki faaliyetleri

Boşnak Heyet'ten başkana ziyaret

 

 

 

 

 

 

 

Boşnak heyet Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. 

11 Temmuz 1995 tarihinde yapılan insanlık dışı katliama maruz kalan Boşnakların dramını sergilemek için Trabzon’a gelen ve Trabzon’daki faaliyetlerini tamamlayan heyet Trabzon Belediye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na misafir perverliği ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek şehirden ayrıldılar.

Bosna Hersek Arşivler Müdürü ve aynı zamanda Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Merhum Aliya İzzet Begoviç'in danışmanı Adamir Kerkoviç, Trabzon’da çok güzel ağırladıklarını belirterek “Biz Trabzon’dan beklediğimiz ilgi ve alakadan daha fazlasını gördük. Burada kaldığımız süre içerisinde kendi ülkemizdeymiş gibi kendimiz kabul ettik. Gerek sergiye gerekse de kısa filime gösterilen ilgi ve alakayla birbirimize ne kadar güçlü bağlarla bağlı olduğumuz gördük. Bizde sizi Bosna’da ağırlamak isteriz.Trabzon’u ve sizi unutmayacağız.İlgi ve alakanıza teşekkür ederiz’’ diye konuştu.  

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı açıklamada “Bosna heyetini şehrimizde ağırlamaktan onur duyduk. Onların yaşadıkları katliamı sergilemek bizim için çok önemli. Savaşın acısını sizinle birlikte yaşadık. Sizler bize dedelerimizin yadigârısınız. Dünya, yaşadığınız bu katliama seyirci kaldı. Katliamı bizler asla unutmadık ve unutturmayacağız. Ancak biz barıştan, hoşgörüden, kardeşlikten de taviz vermeyeceğiz. Bizler asla asimilasyon, katliam, soykırım gibi insanlık suçu işlemedik. Biz her zaman  ezilenden ve mazlumdan yana olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Daha sonra Başkan Gümrükçüoğlu,  Bosna Hersek Arşivler Müdürü ve aynı zamanda Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Merhum Aliya İzzet Begoviç'in danışmanı Adamir Kerkoviç’e Trabzon’umuzu tanıtan kitap, cd ve Osmanlı armalı bir tablo ile Adammir Kerkoviç’in eşinde gümüş işlemeli bileklik hediye etti. Kerkoviç de Başkan Gümrükçüoğlu’na bir tablo hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler