Borsadan KTÜ'ye yoğun bakım ünitesi..

 Mehmet Cirav; “Sınırlı imkanlarla büyük bir hizmet yaptık.”Tevfik Özlü; “Bölgenin yoğun bakım ihtiyacını karşılamakta zorluk çekiyoruz.” Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne yaptırılan Dahiliye

Borsadan KTÜ'ye yoğun bakım ünitesi..

 

Mehmet Cirav; “Sınırlı imkanlarla büyük bir hizmet yaptık.”
Tevfik Özlü; “Bölgenin yoğun bakım ihtiyacını karşılamakta zorluk çekiyoruz.”
 
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne yaptırılan Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nin alt yapısı tamamlanarak teslim edildi.
 
Farabi Hastanesi yeni binasının 6’ıncı katındaki 14 yataklı yoğun bakım ünitesinin hizmet teslim törenine KTÜ rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ve TTB Meclis üyeleri katıldılar.
 
Mehmet Cirav; borsanın kısıtlı imkanlarla yaptığı ve yaklaşık 650 bin lira civarında bir maliyete olan yoğun bakım ünitesinin alt yapısını büyük bir hizmet olarak gördüklerini ifade ederek, “Borsa olarak daha önceki yıllarda eğitim ve sağlık sektöründe bu gibi hizmetler yapmıştık. Ancak, yoğun bakım ünitesi çok farklı ve önemli bir hizmet. Başta bizim gibi kuruluşlar olmak üzere hayırsever herkesin bu hizmetlere destek olması lazım. İnşallah örnek oluyoruz” dedi.
 
Prof. Dr. Tevfik Özlü’de, Farabi Hastanesi’nin Doğu Karadeniz de yaşayan yaklaşık 4 milyon nüfusun yanı sıra çevresindekilere de hizmet verdiğini hatırlatarak şunları söyledi:
 
“Bölgede yoğum bakım ünitelerine büyük bir ihtiyaç var. Hastanemizde 3’üncü basamaktan 90 yoğun bakım yatağımız var. Ama yetmiyor. Çünkü, yoğun bakım hizmetini tam olarak biz verebiliyoruz. Bu da bize olan talebi arttırıyor. Bu ünite ile ihtiyacın bir kısmına daha cevap vermiş olacağız.”
 
Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ile Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’da, herkes ve her kesimden sağlık sektörüne destek beklediklerini söylediler.
 
Ünite 6 ayda tamamlandı ve yaklaşık 650 bin liraya mal oldu. 14 yataklı olacak Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi, bir ay içinde tıbbı cihazlarla donatılarak hizmete açılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel