Bölgede yine aynı sıkıntı!

Gümrük ekipleri, uyuşturucu maddenin nakliyecisi, aracısı ve alıcıların tamamının ortaya çıkarılabilmesi amacıyla cumhuriyet başsavcılığından "kontrollü teslimat kararı" alınan operasyonda 15 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirdi.Gümrük Ve Ticaret Baka

Bölgede yine aynı sıkıntı!

Gümrük ekipleri, uyuşturucu maddenin nakliyecisi, aracısı ve alıcıların tamamının ortaya çıkarılabilmesi amacıyla cumhuriyet başsavcılığından "kontrollü teslimat kararı" alınan operasyonda 15 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirdi.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkeye kaçak yollarla uyuşturucu getirileceği bilgisinin alınması üzerine uyuşturucu maddenin nakliyecisi, aracısı ve Türkiye'deki alıcıların tamamının ortaya çıkarılabilmesi amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından "kontrollü teslimat kararı" alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ile uyuşturucunun Türkiye'ye girişinden alıcısına teslimine kadar kontrolünün sağlanması için tüm illeri kapsayan operasyon planlaması yapıldı. Gerekli durumlarda müşterek müdahalede bulunulması hususunda Jandarma Genel Komutanlığı da bilgilendirildi.

Kontrollü teslimat uygulamasında Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Trabzon Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli ile Artvin, Rize ve Trabzon Emniyet birimlerinin aktif olarak yer almaları kararlaştırıldı.

Oluşturulan ekipler operasyon planı çerçevesinde gerekli tedbirler alınarak teyakkuz durumuna geçirildi. Aracın, Sarp Sınır Kapısı'ndan girmesinin ardından Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce operasyon başlatıldı. Araç sürücüsünün pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra fiziki olarak izlenmesine başlandı ve ekipler varış noktasına kadar takip etti. Sürücünün bir sonraki gün Trabzon'da, kolilerden birini bir kişiye teslimi sırasında müdahalede bulunuldu. Uyuşturucunun asıl alıcısının ele geçirilebilmesi için ekiplerin refakatiyle asıl alıcı ile buluşma noktasına gidildi. Paketleri almaya gelen ve kaçakçılık olayının asıl organizatörü olarak değerlendirilen kişi, teslim sırasında suçüstü yakalandı.

Şüphelilere ait araç ve ikametgahlarda Narkotik dedektör köpekle yapılan aramalarda ilave suç unsuruna rastlanılmadı.

Operasyonda, toplam 3 paketten oluşan 15 kilo 310 gram sentetik kannabinoid maddesine el konuldu.

Açıklamada, olayla ilgili olarak 4 kişi hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu, 2 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler