Boğa Güreşlerine Yoğun İlgi

Artvin'in Murgul ilçesi Özmal köyünde, organize edilen boğa güreşlerinde çevre il ve ilçelerden getirilen 67 boğa kıyasıya mücadele etti. Artvin'in Murgul ilçesi Özmal köyünde, Özmal Köyü ve Çevre Köyleri Tertip ve Düzenleme Komitesi tarafından organize e

Boğa Güreşlerine Yoğun İlgi
Artvin'in Murgul ilçesi Özmal köyünde, organize edilen boğa güreşlerinde çevre il ve ilçelerden getirilen 67 boğa kıyasıya mücadele etti.
 
Artvin'in Murgul ilçesi Özmal köyünde, Özmal Köyü ve Çevre Köyleri Tertip ve Düzenleme Komitesi tarafından organize edilen boğa güreşlerinde çevre il ve ilçelerden getirilen 67 boğa kıyasıya mücadele etti. Güreşlerde, Mustafa Duman'a ait boğa "baş boğa" seçildi.
 
Baş boğanın sahibi Duman'a 7 bin lira ödül verilirken, toplamda ise 33 bin lira ödül dağıtıldı.
 
Güreşler esnasında arenadan kaçan bir boğa, seyircilerin arasına girerken izleyiciler ise ezilme tehlikesini atlattı. Bu sırada rakibinden yara alan bir boğa ise yere düşüp kalkmak için bir süre mücadele etti. Boğa sahiplerinin araya girmesi ile yerde yatan hayvana rakibinin vurmasını engellendi.
 
Özmal Köyü ve Çevre Köyleri Tertip ve Düzenleme Komitesi Başkanı Hakan İnan, bu yıl 21.'sini düzenledikleri güreşlerde toplam 33 bin lira para ödülü dağıttıklarını belirterek "Ekonomik anlamda bize getirisi yok ama boğa sahiplerine biraz destek oluyoruz.Boğalarımızın sayesinde hem kültürümüzü hem de köyümüzü tanıtıyoruz ve bu vesile ile bir kaynaşma ortamı oluyor. Burada derce alan boğalar ise Artvin Kafkasör arenasında boynuz kıracak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel