Bize bırakılan emanetleri korumalıyız

Konuyla ilgili bilgiler veren Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, kale içinde Osmanlı dönemine ait bulunan mezar taşlarının çevrede bir okulun mezarlığa yapılması sırasında oradan kaldırılarak kale içine kaldırılan mezar taşları olduğunu söyledi.Tireb

Bize bırakılan emanetleri korumalıyız

Konuyla ilgili bilgiler veren Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, kale içinde Osmanlı dönemine ait bulunan mezar taşlarının çevrede bir okulun mezarlığa yapılması sırasında oradan kaldırılarak kale içine kaldırılan mezar taşları olduğunu söyledi.

Tirebolu Kalesi’nin Tirebolu ilçesinin deniz kıyısında, yüksek bir kayalık üzerinde bulunan bir kale olduğunu kaydeden Takır “Kale içinde bulunan mezar taşları şehir içindeki tarihi mezarlıklardan toplanmış ve Giresun Turizm İl Müdürlüğü’nde de kayıtlı bulunan taşlarımızdır ve burada koruma altına alınmıştır. Bize emanet edilen eski tarihi dokumuzu korumak mecburiyetindeyiz çünkü yükümlülüğümüz onları korumaktır. Yalnız Tirebolu kalesi ve içinin Sit Alanı olduğunu bilmemiz lazım. Burası Trabzon Anıtlar Yüksek Kurulu Müdürlüğü’ne bağlıdır. Belediye olarak bizim buraya bir çivi dahi çakmaya yetkimiz yok. Sadece buranın tapusu belediye ile Denizcilik Bakanlığı’na aittir” dedi.

Bazı basın organlarında “Kale atıl içinde korunmuyor” gibi başlıklarla haberler yapıldığına dikkat çeken Takır “Afaki haberlerle milleti yanıltmaya kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel