Bisikletleri ile Karadeniz'e geldiler

 İstanbul-Artvin otoyolunun belgeselini çekmek isteyen Türk fotoğrafçı ve Fransız sinemacı iki arkadaş, 12 gün önce bisikletleriyle yola çıktıkları İstanbul’dan, Ordu’ya ulaştılar.  Bisikletleri ile Karadeniz’e gelen fotoğrafçı Emin Yüksel ve sinemacı Fra

Bisikletleri ile Karadeniz'e geldiler

 

İstanbul-Artvin otoyolunun belgeselini çekmek isteyen Türk fotoğrafçı ve Fransız sinemacı iki arkadaş, 12 gün önce bisikletleriyle yola çıktıkları İstanbul’dan, Ordu’ya ulaştılar. 
 
Bisikletleri ile Karadeniz’e gelen fotoğrafçı Emin Yüksel ve sinemacı Fransız Boris Garavani, Karadeniz Belgeseli hazırlıyorlar. Haziran ayında projeyi bitirmek isteyen iki arkadaş, Ordu’da çekimlerini sürdürdü.
 
Emin yüksel, Ordu’ya gelene kadar çok zorlandıklarını belirtirken “Biz İstanbul’dan yola çıktık. Ben fotoğrafçıyım. Arkadaşımda Fransa’da sinemacı.
 
Ben İstanbul ile Artvin arasındaki yolun fotoğraf kitabını hazırlıyorum. Boris’te benim eski bir arkadaşım. Karadeniz’i görmek istiyordu. Yaptığım bu projeyi duyunca ‘Ben de seninle geleyim bir belgesel hazırlayayım’ dedi. Bu düşünce ile yola çıktık. İstanbul’dan 12 gün önce yola çıktık. Profesyonel bisikletçi değiliz. İlk hafta çok zor geçti. İlk hafta fotoğraf çekmeye enerjim kalmadı. Şuan güzel gidiyor. Bir sürü insanla karşılaşıyoruz. Herkes yardımcı oluyor. 10 gün sonra Artvin’de olmayı düşünüyoruz. Projenin çekimlerini tamamlayıp İstanbul’a döneceğiz ve projeyi Haziran ortasında bitireceğiz” dedi.
 
Boris Garavini ise çektiği belgeseli film festivallerine ve bisiklet festivaline göndereceğini ifade ederken şöyle konuştu: “Belgeselimde obje olarak, Emin’i kullanıyorum. Gelirken çok fazla bir şey düşünerek gelmedim. Buraya geliş amacım yeni bir proje yaparak, yeni şehirleri keşfetmek, beklentim olmadan geldim. Bu projenin fragmanını bazı film festivallerine göndereceğim. Bisiklet festivali var geçen sene İstanbul’da başladı ona da göndereceğim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel