"Bir Trabzon 3 Trabzon olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, yapacakları yatırımlarla istihdamı artıracaklarını belirterek “Bugün bir Trabzon varsa, bitecek projelerimizle 3 Trabzon olacak. Trabzon bu büyümeyi gerçekleştirecek" dedi. Soy

"Bir Trabzon 3 Trabzon olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, yapacakları yatırımlarla istihdamı artıracaklarını belirterek “Bugün bir Trabzon varsa, bitecek projelerimizle 3 Trabzon olacak. Trabzon bu büyümeyi gerçekleştirecek" dedi. 

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde Beşirli Sahil Yolu'nda yürüyüş yaptı. Ardından Kireçhane, Karlık, Akkaya, Karakaya ve Yeşilova mahallerini ziyaret ederek partililere seslenen Soylu, burada yaptığı açıklamada "Ordu Giresun havalimanın gibi, uluslararası standartlara uygun yepyeni bir havalimanı ile Trabzon'u buluşturacağız. Trabzon bir liman şehri Sayın Başbakanımızın söylediği gibi burayı Avrasya’nın en büyük limanını yapacağız. Böylece Trabzon bütün dünyaya açılan en önemli merkezlerden birisi olacak. Salmankaş, Zigana tünelini yapıyoruz, Trabzon-Erzincan Demiryolu, Kanuni Bulvarı bitecek" diye konuştu.

Soylu, Trabzon'a yapacakları projelerle ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitimde KTÜ'yü aynen teknik bilimleri içeren bir okul olarak mühendislik bölümlerini muhafaza edecek şekilde duracak, sosyal bilimlerini ilgili bir üniversiteyi Akçaabat'ta kuracağız. Bu Trabzon'un yeni bir üniversite ile canlanması anlamına geliyor. Trabzon bir eğitim kenti haline gelecek. İki grup Trabzon'da vakıf üniversitesi kurmak için büyük çalışma hazırlığı içersinde. Çok yakın bir zamanda Trabzon'da 5 tane üniversite olacak. Sağlıkta Trabzon'a ne yapılacak ? Trabzon sağlık merkezi olacak. Akyazı'da Trabzonspor için yapılan tesislerde 350 dönümlük boş alana Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hastanesini şehir hastanesini yapacağız. Avrasya’nın en büyük limanı, bölgenin en büyük hastanesi, bölgenin yine en büyük tünellerinden birini yapıyoruz. Sanayi yatırımları hemen Arsin'de yatırım adası gerçekleştiriyoruz. 5 bin kişilik istihdamı sağlayacak yatırım adası yapacağız. Avni Aker Stadı’nı yeşil alan yapıyoruz. Şehir nefes alabileceği bir yer Yavuz Selimm Stadı aynı şekilde kalacak. Hemen yanı başında kongre ve kültür merkezimiz olacak. Trabzon'a bir Uzungöl yetmez, 18 Uzungöl yapmalıyız, her yeri turizm merkezi haline getirmeliyiz. Tonya'nın Kalınçam Vadisi’ne gittik, muhteşem bir yer. Hemen Kültür ve Turizm Bakanımızı aradım, orayı turizm bölgesi ilan ettik. Yapacağımız projelerle istihdamı artıracağız ve bugün bir Trabzon varsa bitecek projelerimzle o gün 3 Trabzon olacak. Trabzon bu büyümeyi gerçekleştirecek."

Demirtaş'ın AK Parti teşkilatına baskı yaptığını belirten Soylu, "Demirtaş bugün bir gazetede demiş ki, ‘kim baskı yapıyor bana söyleyin ben telefonla konuşayım’. O baskının sahibi sensin. Bana da ‘boyunun ölçüsünü alacağım’ diyor, sen benim boyumun ölçüsünü alamazsın, ben senin boyunun ölçüsünü nasıl alırım sana gösteririm” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler