Bir gün bayram izni yaptılar!

Ordu'nun Fatsa ilçesi, İslamdağ beldesine fındık toplamaya gelen Kürt ve Arap kökenli fındık işçileri Ramazan Bayramı'nda 1 günlük tatil yaptılar.Bayramın ikinci günü çalışmaya başlayacak olan fındık işçileri gerek Karadeniz insanından gerekse hükümet ve

Bir gün bayram izni yaptılar!

Ordu'nun Fatsa ilçesi, İslamdağ beldesine fındık toplamaya gelen Kürt ve Arap kökenli fındık işçileri Ramazan Bayramı'nda 1 günlük tatil yaptılar.

Bayramın ikinci günü çalışmaya başlayacak olan fındık işçileri gerek Karadeniz insanından gerekse hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Susuzluktan da şikayet eden Fındık işçileri taşıma su ile ihtiyaçlarını giderirken bazı vatandaşlar da, kendi memleketlerindeki yokluklara ve sıkıntılara rağmen Karadeniz'in daha güzel olduğunu dile getirdiler. Yaklaşık 8 yıldır Ordu'ya fındık toplamaya gelen işçilerin bir kısmının ise Türkçe'nin bir kısmını Ordu'da öğrendiklerini belirttiler. Aralarında yaklaşık 60 yaş üstü olan vatandaşların bir kısmı da yokluk, terör ve yanlış politikalardan dolayı okuyamadıklarını dile getirdiler. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaktaki köylerde yaşayan ve okuma yazmayı taşımalı eğitimden öğrendiklerini ifade eden Kürt gençler de, kendi köylerinde yol ve su sorunundan şikayet ederek, "Karadeniz bize göre cennet" dediler.

 

20130808aw000146_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler