Binlerce kişi şehit başsavcıyı uğurladı

 Tunceli'de başından vurularak şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un cenazesi helallik alınması için baba evine getirildi. Burada toplanan binlerce kişi şehit savcıyı gözyaşlarıyla uğurladı. Samsun Gazi Devlet Hastanesi morgundan alınara

Binlerce kişi şehit başsavcıyı uğurladı

 

Tunceli'de başından vurularak şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un cenazesi helallik alınması için baba evine getirildi. Burada toplanan binlerce kişi şehit savcıyı gözyaşlarıyla uğurladı.
 
Samsun Gazi Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoyla İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Voygar Türkleri Sokak'taki baba evine getirilen şehidin tabutunu gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze evine gelenleri bahçe kapısının üzerine asılı olan Murat Uzun'un fotoğrafı karşıladı.
 
Ayakta güçlükle duran şehit savcının hemşire eşi Cihan Uzun ve şehidin kız kardeşi cenaze aracının içindeki tabutun başında uzun süre ağladı. Daha sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Savcı Murat Uzun'un 1 yaşındaki oğlu Hakan'ı alıp tabut başındaki annesinin kucağına verdi. Hakan'ı cenaze aracına oturtan acılı annenin oğluna, “Bak baban burada, seni de onun gibi yetiştireceğim.” demesi orada bulunanları duygulandırdı. Daha sonrada 4 yaşındaki şehidin ikinci oğlu Emir Kaan cenaze aracının yanı getirildi. Anne Cihan Uzun, eşinin yattığı tabutu oğluna göstererek “Bak bak baban burada uyuyor.” dedi.
 
Şehidin önceki görev yeri olan Antalya'dan cenaze törenine gelen meslektaşları ise "Allah bize de senin gibi şehit olmayı nasip etsin" diye dua etti. Sabah saatlerinde 25 yıldır çalıştığı Arabistan'dan uçakla gelen şehidin babası Hamit Uzun'un metanetli olması dikkat çekti.
 
Baba evinde okunan Kur'an ve yapılan dualarının ardından şehidin naaşı, cenaze namazının kılınacağı Büyük Cami'ye getirildi. Cenaze törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HYSK üyelerinin de katılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel