Beşikdüzü'nde sanayii bitiyor!

Trabzon’un Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan sanayi kuruluşları “1 Ocak’tan sonra kapatıyoruz” dediler.Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrika sahipleri 1 Ocak’ta sona erecek olan Teşvik Yasası’nın kendilerini zora koka

Beşikdüzü'nde sanayii bitiyor!

Trabzon’un Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan sanayi kuruluşları “1 Ocak’tan sonra kapatıyoruz” dediler.
Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrika sahipleri 1 Ocak’ta sona erecek olan Teşvik Yasası’nın kendilerini zora kokacağını ve bu durum karşısında fabrikaları kapatıp Rusya’ya gideceklerini açıkladı.

Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bemas Demir Çelik-Konteyner Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Enes Kitapçı ”Teşvik bittiği an Trabzon’da 25 bin kişi işsizlikle karşı karşıya kalacak ve bu rakam yüz bin kişiyi doğrudan etkileyecek. 5084 sayılı yasanın sona ermesi şu anki kriz ortamında yani işsizliğin arttığı, iş potansiyelinin düştüğü alım gücünün düştüğü özellikle kış ayında olmamız münasebetiyle çok yanlış bir karar olarak iş dünyasına yansımıştır. Bu ortamda yeni teşvik yasasının uzatılmasını yeni teşvik karalarının oluşmasını beklerken hükümetin almış olduğu bu karar çok yanlış ve bu ortamda verilecek bir karar değildir” dedi.


Sanayici olarak teşviğin bitmesi durumunda çalışan işçi sayılarını yarı yarıya düşürmek zorunda olduklarını ve firmalarının hayatlarını devem ettirebilmeleri için işçilerin iş akitlerine son verecek olduklarını söyleyen Enes Kitapçı “Ülkemizde kriz devam ediyor, teşviğin devam etmesi durumda çalışma hevesimiz artacak yeni yatırımlarımıza devam edecektir. Birlik, beraberlik ve çok çalışarak bu krizi en az hasarlı şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Fabrikalarımızda çalışmaların devam etmesi, sanayicinin ayakta durabilmesi için 5084 nolu teşvik yasasının bir an önce tekrar mecliste görüşülüp gündeme alınarak 2013 yılında devam etmesini istiyoruz. Aksi halde fabrikalarımızı Rusya’ya götüreceğiz.

Bu konuda Rus hükümeti bize fabrikalarımızı Rusya’ya götürme durumunda firmamıza 2 milyon dolar teklifte bulundu. Eğer teşvik yasası düzeltilmemesi durumunda kararı değerlendirip Rusya’ya gideceğiz. Yılbaşı itibarı ile teşvik yasası bittiği an Trabzon ve Bölge illeri büyük bir ekonomik sıkıntı çekecektir. Sadece Trabzon’da 45 bin işçinin 25 bini işlerinden olacaktır. Bu da Trabzon’da ortalama 100 bin kişiyi etkileyecektir. Sayın başbakanımızdan bu konuda yardım istiyoruz. 5084 devam etsin fabrikalar kapanmasın iş gücü artsın üretim artsın, bölgemiz refaha ersin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel