Beşikdüzü'nde Çocuklara, Kitap Dağıtıldı

 Beşikdüzü'nde, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünce ilköğretim öğrencilerine kitap dağıtıldı.İlçedeki Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlköğretim Okulu Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Alaattin Aktaş, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe

Beşikdüzü'nde Çocuklara, Kitap Dağıtıldı

 

Beşikdüzü'nde, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünce ilköğretim öğrencilerine kitap dağıtıldı.

İlçedeki Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlköğretim Okulu Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Alaattin Aktaş, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Taş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fadime Cüre, Okul Müdürü Abdullah Gündoğdu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bulut, törende yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik bilincini çocuklara aşılamak gerektiğini belirterek, "Sosyal güvenlik, başkalarının yardımına gerek kalmaksızın yaşama ve geçinme ihtiyaçlarını temin eden bir sistemdir" dedi.

Sosyal güvenliğin Anayasa ve kanunlarla güvence altına alındığını anlatan Bulut, "Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir.

Devlet sosyal güvenlik hakkını sağlamak için gerekli tedbirleri alır. İşte bu gerekçelerle Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuş ve sosyal güvenlik sisteminin yürütümü temin ediyor.

 Sosyal Güvenlik Kurumu 2006 yılında Emekli Sandığı, Ssk ve BAĞ-KUR kurumlarının kapatılarak yeni bir kuruldu ve adına Sosyal Güvenlik dendi" diye konuştu.

Aktaş ise, sosyal güvenliğinin önemine değinerek, çocuklara tavsiyelerde bulundu.

Konuşmalar sonrası Aktaş, Özsağlam, Uzun, Taş ve Cüre tarafından SGK'yı tanıtıcı içeriğe sahip kitap ve CD'ler öğrencilere dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel