Beşikdüzü'nde çiftçiler uyarıldı

Beşikdüzü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Zeytin, kooperatifin kuruluşundaki asıl amacının devlet tarafından ücretsiz olarak verilen, vatandaşların yararlanması gerektiği halde yararlanamadıkları destek, prim ve teşviklerin bir

Beşikdüzü'nde çiftçiler uyarıldı

Beşikdüzü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Zeytin, kooperatifin kuruluşundaki asıl amacının devlet tarafından ücretsiz olarak verilen, vatandaşların yararlanması gerektiği halde yararlanamadıkları destek, prim ve teşviklerin bir an önce tespit edilerek, bunlardan yararlanmalarını sağlamak olacağını söyledi.    

Zeytin, yaptığı açıklamada, vatandaşların anaç sığır desteğinden yararlanmaları için hayvanların kültür ırkı veya melez ırk olması gerektiğini ifade ederek, hayvanların Türkvet ve e-ıslah veri tabanına 31 Aralık tarihine kadar kayıtlı olması gerektiğini kaydetti. 
   
Anaç sığırların 1 Kasım-31 Aralık 2012 tarihleri arasında suni tohumlama yapılmış ve 15 Şubat 2013 tarihine kadar e-ıslaha kayıt edilmiş olması gerektiğini belirten Zeytin, şunları söyledi: 
     '
'Sığırlar 14 aylıktan önce suni tohumlama yapılmışsa destekten yararlanamaz. Anaç sığırlar, Türkvet ve e-ıslah kayıt sisteminde 31 Aralık tarihi itibariyle aynı işletmede kayıtlı ve yaşıyor olmalıdır.
 
İşletmeye geliş tarihi 1 Ekim tarihinden önce olmalıdır. Vatandaşlarımız, süt desteği alabilmeleri için süt işleme iş yerlerinden süt veren işletmeler adına kesilen müstahsil makbuzlarını her ayın 20'sine kadar kooperatifimize teslim etmeleri halinde süt desteğinden yararlanabilecekler.'' 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler