Beşikdüzülü çok kızgın!

 Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun YÖK tarafından onaylanarak kesinlik kazanan Beşikdüzü Meslek Yüksekokulunun 7 bölümünün kapatılmasının ilçeye yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Konu ile ilgili olarak bie açıklama yapan Belediye Başkanı

Beşikdüzülü çok kızgın!

 

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun YÖK tarafından onaylanarak kesinlik kazanan Beşikdüzü Meslek Yüksekokulunun 7 bölümünün kapatılmasının ilçeye yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.
 
Konu ile ilgili olarak bie açıklama yapan Belediye Başkanı Ramis Uzun; “Yaşanan süreç 19 Ocak 2013 günü ilk basına yansıdığında alınan kararın yanlışlığına vurgu yapan bir açıklama yapmıştım. 22 Ocak 2013 günü düzenlediğim basın toplantısında bu kararın Beşikdüzü ilçesine yapılan büyük bir haksızlık olduğunu ve biran önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ettim. Ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Süleyman Baykal makamında, yöremizde görev yapan basın mensuplarına AK Parti Beşikdüzü ilçe başkanı ve başkan yardımcısının da hazır bulunduğu bir ortamda yaptığı açıklama ile, basında çıkan iddiaların asılsız olduğunu, kapatılan bölümler nedeniyle öğrenci kaybının 200 civarında olacağını açıkladı. Aynı açıklamasında asıl hedeflerinin MYO’larda branşlaşmak olduğunu ifade etti. Daha sonrada Beşikdüzü MYO Müdürü Sayın Prof. Dr. Rahmi Yamak bir açıklama yaparak, kaygılanacak bir durumun olmadığını, açılacak olan yeni bölümlerle öğrenci kaybının giderileceğini belirtti.
 
İlçede infial yarattı
 
Ancak gecen sürede yapılan açıklamaların aksine okulumuzun 11 bölümünden 7’sinin kapatıldığı ve 1600 ile 1800 civarında öğrenci kaybı olacağı kamuoyuna yansıdı. YÖK tarafından da onaylanan bu karar ilçemize yapılan büyük bir haksızlıktır. “Beşikdüzü MYO sosyal branşta faaliyet gösterecek” denildi. Ancak okulumuzun sosyal bölümleri de kapatıldı. Bunun akıl ve mantıkla izah edilecek hiçbir yanı yoktur. KTÜ ne yapmak istiyor? Bu konu ile ilgili yaptığımız açıklamalar nedeniyle bizi ilçeye zarar vermekle suçlayanlar yapılan bu haksızlık karşısında şimdi ne diyecekler merak ediyorum. Bu karar ilçemizde duyulduğu andan itibaren infial yaratmıştır. Fakülte bekleyen ilçemizin yaşadığı bu haksızlığı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler