Beşikdüzü OSB Geleceğe Hazır

Organize sanayi bölgesinde yer alan firmaları ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve bölge ekonomisinin rekabet etme gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yürütülecek olan projenin bölgeye önemli katkı sağlayacağını ifade eden Genel Sekre

Beşikdüzü OSB Geleceğe Hazır

Organize sanayi bölgesinde yer alan firmaları ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve bölge ekonomisinin rekabet etme gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yürütülecek olan projenin bölgeye önemli katkı sağlayacağını ifade eden Genel Sekreter Kaldırım, Doka olarak, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon'u birlikte daha iletiye taşıma adına proje ürettiklerini ve üretilen projelere de destek verdiklerini söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi illerinin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması adına bölgeyi incelemek, gelişim eksenlerini ve ihtiyaçlarını tespit etmek, bölge içinde ve ülke geneline göre gelişmişlik farklarının azaltılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirten Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ulusal kalkınma planları ve stratejileri paralelinde hazırlanan bölge planı ve plan kapsamında tespit edilen bölgesel gelişim eksenleri dahilinde yapılan Ajans içi çalışmalar doğrultusunda Ajansımızın destek mekanizmaları işletilmektedir. Şu ana kadar Ajansımız, 290 adet Mali destek programlarında (hibe çağrıları yoluyla) 56 adet doğrudan faaliyet desteği ile (DFD) ve 184 adet teknik destek ile (eğitimlerin finanse edilmesi) olmak üzere toplam 530 projeye destek olmuş ve bu projelere toplam 48,5 milyon TL kaynak sağlamıştır. Eş finansmanlarla toplam yatırım bedelleri yaklaşık 100 milyon TL'yi bulmaktadır."

"Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi kurulduğu tarihten bu zamana kadar geçen süre zarfında 29 firmaya arsa tahsisi yaparak bu firmalarda yaklaşık 300 kişi istihdam ile Trabzon İli ve Bölge Sanayisi için lokomotif rol üstlenmeye başlamıştır." diyen Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ise, şöyle konuştu:

"Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyetleri olarak firmalara arsa tahsisi yapma bununla beraber yerleşen firmalara içme suyu, elektrik ve alt yapı alanında hizmet vermektedir. Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi hizmetler dışında firmalarımızı ulusal ve uluslararası iş dünyasında tanıtımı ihtiyacı duymaktadır. Ülkemizde olduğu gibi bölgemizin de ilerlemesi ve ekonomiye katkı sağlaya bilmesi için Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesinde yer alan firmaları ulusal ve uluslararası iş dünyasına entegrasyonu sağlamayı amaçlamaktayız. Dolayısıyla bu proje kapsamında firmalarımızın faaliyet alanlarını ulusal ve uluslararası iş dünyasında tanıtımını sağlayarak yenilikçi özelliklerini geliştirmeyi, teknolojik ve ticari işbirlikleri kurma konusunda yardımcı olmayı hedeflenmektedir."

DOKA'nın bölge için önemli bir şans olduğunu da ifade eden Kaymakam Aktaş, Doka'nın projelerinden faydalanmak gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler