BES, Trabzon'da 15 öğrenciye burs verecek

Birlik Eğitim-Sen (BES) Trabzon Şube Başkanı Ramazan İnal, Trabzon'da, BES burs organizasyonu tarafından tespiti yapılacak 15 öğrenciye 2013-2014 öğretim yılında burs sağlanacağını söyledi.İnal, beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte Trabzon Gazetecile

BES, Trabzon'da 15 öğrenciye burs verecek

Birlik Eğitim-Sen (BES) Trabzon Şube Başkanı Ramazan İnal, Trabzon'da, BES burs organizasyonu tarafından tespiti yapılacak 15 öğrenciye 2013-2014 öğretim yılında burs sağlanacağını söyledi.

İnal, beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, sendikaların çalışma hayatında karşılaşılabilecek her türlü problemin çözülmesinde, üyeleri başta olmak üzere gücü nispetinde bütün kamu çalışanlarının çıkarlarına yönelik adım atmayı vazife bilen sivil toplum kuruluşları olduğunu belirtti.

Türkiye'de kamu sendikacılık sisteminin sivil hassasiyetleri muhafaza etmediğini düşündüklerini ifade eden İnal, "Tüm Memun-Sen Konfederasyonu üyesi Birlik Eğitim-Sen, sistemin çözdüğünden çok sorun üreterek millete ve kamu çalışanları adına sağlıklı işlemediğini düşünmektedir. Bu çerçevede, uluslararası algıda yer bulsa da kamu sendikacılığında sivilleşme adına ödenen toplu sözleşme primlerinin bırakın sivilleşmeyi, sivilleşmenin önüne engel olduğunu, tekelleşmeye, siyasileşmeye ittiğini, güdüm altına girerek sendikaları üyeleri dışında güçlere teslim ettiğini düşünmekteyiz" dedi.

İnal, sivilleşmenin önüne çekilmiş ve sendikalarla üyeleri arasında engel oluşturan toplu sözleşme primlerinin kaldırılmasını her fırsatta söylediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 "Kişiliği ve gayesi çerçevesinde şimdilik 100 üye gönüllüsünün ve süreci anlamlı olarak düşünenlerin iradeleri ile Ocak ve Nisan aylarında maaşlara yansıtılacak toplu sözleşme primlerini kabul etmeyerek, adı geçen primi toplumsal hassasiyetleri de dikkate alarak eğitim gönüllülüğü organizasyonu olan BES burs hizmetlerine aktaracağız. Trabzon'da, BES burs organizasyonu tarafından tespiti yapılacak 15 öğrenciye 2013-2014 öğretim yılında burs sağlanacaktır. Bu adım aslında, bütün paydaşlarımıza ve milletimize üyelerimizden aldığımız destekle bir mesaj niteliğindedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel