Belediyeler Birliği eğitim semineri

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler birliğinin ortaklaşa düzenlediği Eğitim Semineri Trabzon’da başladı.  Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un başkanlık ettiği, 4 gün sürecek seminer programının Novotel’de

Belediyeler Birliği eğitim semineri

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler birliğinin ortaklaşa düzenlediği Eğitim Semineri Trabzon’da başladı.

 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un başkanlık ettiği, 4 gün sürecek seminer programının Novotel’de yapılan açılış törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu Trabzon Belediye Başkanvekili Ergin Aydın,  Kıyı Ege Belediyeler Birliği İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İçişleri Bakalığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriye Şarbak, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, birliğe üye il, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

 

 

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı “Belediyeler Mevzuatı” konulu seminerin açılışında konuşan Kıyı Ege Belediyeler Birlik Başkanı ve Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, “Birlik olarak, belediyelerimizin hukuksal yapıda sorunlarını her platformda dile getirirken, eğitim çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Belediye Başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve bürokratlarımızla halkımıza en kolay ve en doğru hizmeti sunmak için, bilgilerimizi güncellemek için 4 günlük eğitim semineri ile kampa girdik diyebiliriz” dedi. Başkan Batur “belediyelerin gelirler yasasının bir an önce çıkması gerektiğini vurgulayarak, belediyeler zor durumdadır. Hükümet nezdinde acil önlemler alınmalıdır. Trabzon’da gördükleri misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın ise yaptığı konuşmada böylesine önemli bir toplantının Trabzon’da yapılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Hizmet üretmenin zorluğunu yaşayan, kısıtlı imkanlarla halkının yaşam şartlarını iyileştirmenin mücadelesini veren belediye başkanlarının bilgi birikimlerini paylaşması, aralarındaki ilişkilerin daha da iyileştirilmesi kuşkusuz ki hizmetin kalitesinin yükselmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle şehrimizde gerçekleştirilen mevzuat bilgilendirme toplantısının faydalı olacağına inancımız tamdır. Bu tür toplantılar belediyeler arasındaki kaynaşmaları pekiştirdiği gibi her gün gelişen ve değişen belediyecilik hizmetleri konusunda da bizlerin bilgi birikimlerine önemli kazanımlar sağlamaktadır” diye konuştu.

 

Kıyı  Ege Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği’ne semineri Trabzon’da düzenlediklerinden dolayı teşekkür eden Vali Kızılcık, bu seminer vesilesi ile Trabzon’un bilinen yeşilinin ve dost sıcaklığının daha iyi yaşanacağını ifade etti. Yerel yönetimlerin hangi zorluklarla karşı karşıya olduklarını  bildiğini belirten Vali Kızılcık, “Doktora tezimi yerel yönetimler üzerine yazdım. Bu anlamda gerçekten yerel yönetimlerimizin hangi sorunlarla karşı karşıya olduklarını, ülke kalkınmasında, demokratik gelişmede hangi öneme sahip olduklarını çok iyi idrak edenlerden biriyim. Şunu ifade ediyorum, yerel yönetimlerimiz hem yetki anlamında hem de kaynak anlamında daha güçlendirilmeli ki; halka en yakın birimler olarak vatandaşlarımızın medeni ve çağdaş ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilsinler.” dedi. Stratejik planın önemine de değinen Vali Kızılcık, İl Özel İdareleri ve belediyelerin stratejik planlarının uyumlu olması gerektiğini, bu uyumun bölge ve ülke stratejik planlarıyla da sağlanması gerektiğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim programına yaptıkları katkılardan dolayı Trabzon Belediye Başkanı Ergin Aydın, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Trabzon Valisi Recep kızılcık’a plaket verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel