Belediye başkanı konuştu

 Şair Zihni Kent Ormanı alanında gerçekleşen hummalı çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 2012 yılının Bayburt için altın yıl olduğunu ve projelerin bir bir hayata geçtiğini kaydederek, Bayburt’un geleceğe emin adımlarla yürüdüğü

Belediye başkanı konuştu

 

Şair Zihni Kent Ormanı alanında gerçekleşen hummalı çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 2012 yılının Bayburt için altın yıl olduğunu ve projelerin bir bir hayata geçtiğini kaydederek, Bayburt’un geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. 

Şair Zihni Kent Ormanı’nda düzenleme ve çalışmalarını, Yeni Şehir Parkı’nda ağaçlandırma çalışmalarını ve parkın girişinde bulunan spor alanında gerçekleşen genişletme çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanımı Hacı Ali Polat, önemli açıklamalarda bulundu.

“DAHA GENİŞ BİR SPOR ALANI YAPILACAK”

Önceki yıllarda belediyemiz tarafından yapılan spor alanı ve parkın sökülerek, yaklaşık 4 metre kotunu aşağı indirmek suretiyle yeniden daha geniş bir alan üzerinde ve daha kullanışlı hale getirilmesi için belediyemiz ekipleri tarafından yapılan çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Polat yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 4 metre kadar tepeyi aşağı indirmek suretiyle hem burada daha geniş bir alan oluşturduk hemde yoldan geçenler tarafından Yeni Şehir Parkı’nın ve Kent Ormanı’nın daha net görülmesini sağlamış olduk. Aynı zamanda burada oluşturulmuş yeni büyük alanda peyzaj çalışmaları ve spor alanları yapmaya devam edeceğiz”dedi.

YARIN BAYKENT ŞELALESİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

Çalışmaların sürdüğü alanın şehrimizin giriş noktası olduğu için burada yapılan çalışmalara ayrı bir önem verdiğini belirten Belediye Başkanı Polat, belediye tarafından hazırlanan Baykent Şelalesi projesinden bahsederek 11 Temmuz’da burada gerçekleşecek temel atma töreninin ardından Bağcılar Belediyesi’nin katkılarıyla bu projesinin de kısa zamanda hayata geçeceğini söyledi.

 

20120710aw000861_01.jpg

 

BÖLGEDEKİ EN İYİ KENT ORMANI BAYBURT’TA OLACAK

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Belediye ortak projesi olan Şair Zihni Kent Ormanı çalışmaların da bütün hızıyla devam ettiğini ve Şair Zihni Kent Ormanı’nın bölgedeki bütün kent ormanları içerisinde en iyi kent ormanı olacağını dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Orman Bölge müdürümüzün de ifade ettiği gibi burası bölgenin en iyi kent ormanı olacaktır. Biz de belediye olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz. Şehrin en önemli noktasında bulunan bu yerin alanı 184 Bin metrekaredir. Bu kadar şehrin merkezinde ve 184 bin metrekarelik bir alan her yerde bulunabilecek bir alan değildir. Bunun kıymetini bilmek suretiyle ve insanlarımızın piknik spor eğlenme mekânlarını genişletmek amacıyla bu projeyi başlattık ve devam ettiriyoruz”diye konuştu.

ÇORUH ÜZERİNDE TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yine aynı mevki yanından geçen Çoruh’un taşkın koruma çalışmalarının başladığını ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Bayburt’a geldiği zaman Baykent’in altında ağaçlandırma alanı yapmıştık ve Bakanımızı oraya çıkardığım zaman kendisine köprüden yukarı taraftaki Çoruh’un taş tahkimatla korumaya alınması gerektiğini söyledim. Kendisi de baktı ve uygun buldu. Talebimizi değerlendirerek yanında bulunana yetkililere çalışmaların başlaması için talimat vermişti. Ve şuanda Devlet Su İşleri de Çoruh’un sağında ve solunda taş tahkimat çalışmalarını başlattı”dedi.

YENİ ŞEHİR PARKI ELDEN GEÇİYOR

Yeni Şehir Parkı’nda da ciddi çalışmaların devam ettiğini, burayla alakalı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne proje sunulduğunu fakat herhangi bir cevap gelmediği için Belediye tarafından ağaçlandırma ve düzenleme çalışmaları başlatıldığını kaydeden Belediye Başkanı Polat, “Yeni Şehir Parkı alanında ağaçlandırma çalışmaları, budama çalışmaları ve çim biçme çalışmalarını sürdürüyoruz. Burada eskiyen kamelyaları elden geçiriyoruz. Dolayısıyla buradaki çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor”şeklinde konuştu.

SAKLI CENNET ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Açıklamalarında Saklı Cennet projesinden de bahseden Belediye Başkanı Polat, “Burada birde Saklı Cennet projemiz var. Kalkınma ajansına yapmış olduğumuz bir projedir. yaklaşık 60 bin metrekarelik bir alanda 20 tane bungalov ev, oteli, lokantası, kafeteryası, spor alanları, gezi alanları olan bir projemiz var. Amacımız gerçekten özellikle il dışında yaşayan Bayburtlulara kalabilecekleri mekânlar hazırlamak istiyoruz. Tatil köyleri hazırlamak istiyoruz. O projemizde şuanda başladı devam ediyor.

BAYBURT’UN GÜZELLEŞMESİ İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR

Bayburt’ta yaşayan vatandaşlarımızı mutlu etmek ve standardı daha yüksek bir şehirde yaşamalarını temin etmek amacıyla daha yeşil bir Bayburt daha güzel bir Bayburt için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Polat, bu çalışmaların sadece Belediyemiz tarafından yürütülmesinin mümkün olmadığını aynı zamanda vatandaşların da buna katkı sağlamalarının altını çizerek, vatandaşlardan şu şekilde istekte bulundu: “Herkes binasının cephesini boyasın, herkes çevre duvarlarını ve bahçesinin duvarlarını kontrol etsin. Çatısının rengine baksın. Yani ben binamla varlığımla bu şehre ne katıyorum. Güzellik mi katıyorum çirkinlik mi katıyorum, bu şehri güzelleştiriyor muyum kötüleştiriyor muyum? Bu soruyu herkes kendine sorsun ve cevabının gereğini yapsın diye temennide bulunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel