Bayraktar'dan Çaykara ziyareti

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon’da ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Dün de Çaykara-Dernekpazarı ve İlçelerini ziyaret eden Bakan Bayraktar, ilçe teşkilatlarında partililerle bir araya geldi.İlk ziyaretini Çaykara İlçesine yapan Bakan E

Bayraktar'dan Çaykara ziyareti

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon’da ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Dün de Çaykara-Dernekpazarı ve İlçelerini ziyaret eden Bakan Bayraktar, ilçe teşkilatlarında partililerle bir araya geldi.

İlk ziyaretini Çaykara İlçesine yapan Bakan Erdoğan Bayraktar AK Parti İlçe teşkilatında partililere kısa bir değerlendirme yaptı. Bakan Bayraktar, bölgeye çok fazla gelememesi yönünde kendisine yapılan sitemlere değinerek, seçimlerin ardından ilk 2.5-3 aylık dönemde yaşanan terör olaylarının zaman kaybına yol açtığını söyledi. Bakan Erdoğan Bayraktar şöyle konuştu:

“Dünya Birleşmiş Milletler Konferansı’nda Türkiye’den 10’a yakın Bakan olarak katıldık. Arkasından Van Depremi, Başbakanımızın rahatsızlığı derken istediğimiz akışkanlığı ve verimliliği yakalayamadık. Ancak çok şükür şu anda işler yürüyor. Allah nasip etti ben de Bakan oldum. Bu Allah’ın bir lütfudur. Allah gurur, kibir vermesin. Biz de buranın çocuğuyuz, herkesin başımızın üstünde yeri var. Benim bakanlığım yeni kurulan bir bakanlık. Yani yeni kurulan epey bakanlıklar oldu ama hepsi belli kaideler üzerine kuruldu. Benim bakanlığım tamamen sıfırdan oluşturuldu diyebilirim. Bu nedenle yeniden konuşlandırmak, şekillendirmek, konuşlandırmak, kanunların ikincil mevzuatlarını yönetmeliklerini yapmak gerekiyordu. İşimizi 12 bin personelle görmemiz gerekiyorken 33 bine yakın personel vardı. Bu da önümüzü kesiyordu. Sadece Ankara’da bakanlığın 15 değişik binası var, o da bizim hizmet yapmamızı engelliyor. Ama kadrolarımızı kuruyoruz. Güzel taş gibi hizmet yapacağız inşallah.

SÖZLERİMİZ KONUSUNDA İYİ NİYETİMİZİ GÖRECEKSİNİZ

Seçim döneminde Trabzon ve ilçelerinde verdikleri sözleri de unutmadıklarını söyleyen Bakan Erdoğan Bayraktar, “Bu sözleri elimizden geldiği kadar hepsini yapacağız. Şimdi ben ilçe başkanından da belediye başkanından da not alacağım. Bunları adım adım bu yıl Nisan-Mayıs ayından itibaren gücümüz nispetinde yapacağız. En azından iyi niyetimizi ve gayretimizi göreceksiniz, karşılıklı hemhal olup bütünleşeceğiz. Bu işler de bu şekilde yürüyecek” diye konuştu.

2B KONUSUNDA ÇOK MÜCADELE ETTİ

2 B konusunda da bilgi veren Bakan Erdoğan Bayraktar şunları söyledi: “2 B demek, bildiğiniz gibi orman özelliğini kaybetmiş alanların kullanıcılarına satılmasıdır işin özü. Perşembe’den başlayıp Artvin’e kadar olan bu yöredeki mesele; elinde mera olarak bulundurduğu veya tapusu olduğu halde orman vasfı kazanan ve devlet tarafından el konulan araziler meselesidir. Diyoruz ki; devlet bir şekilde bunu kullanıcılarına versin, satsın, tapu versin veya bir şekilde versin diye var. Bunu bu yasaya koyamadık veya bu yasanın çıkması kapsamında bunu halledemedik. Çünkü Anayasa’ya çok net bir şekilde aykırı. Anayasa’yı değiştirmeden bunu halletmek çok zor. Bize, ‘bunu 2 B’nin içine koyarsak zaten 2 B iki sefer iptal oldu, hemen otomatikmen iptal olur, bu sefer 2 B’yide çözemeyiz. Bari 2 B’yi çözelim, onu ayrı bir kanun olarak düzenleyip getiririz, muhalefet partilerinin de sivil toplum örgütlerinin de yaklaşımı daha ılımlı olur’ Benim dedemden bana 150 senedir kalmış, mera olarak kullanıyorum, sürekli yağmur yağan bir yer ve her taraf orman çıkıyor. Bizim tapulu yerimizdi, tapulu olduğu halde iptal edilip orman sayıldı. Bunu çözmemiz lazım diye, bu dönem bu yasanın çıkması sırasında bunu çok anlattık. Özellikle Nusret Bayraktar ve benim gibi Doğu Karadenizli olan milletvekilleri bunu Başbakanımız’a, diğer bakanlara, milletvekillerine, muhalefet partilerine anlattık. Ama hukukçular ve Orman İdaresi bunun kesinlikle olamayacağını söyledi ve yasaya koyamadık. Komisyonda bile bunu buraya yerleştirmek için mücadele devam ediyor. Rize’de de böyle problemler olduğu için Nusret Bey daha çok devam ediyor bu konudaki çalışmalara. Ama bu muhtemelen bu yasanın içine giremeyecek ama çalışma devam ediyor.”

NÜFUSU ÇOK OLAN GRUP YOLLARINDAN BAŞLAYIN

Yol konusunun önemine değinen Bakan Bayraktar, Trabzon’un köy, belde ve grup yollarının Trabzon’da yapılması gereken en önemli görevleri olduğunu belirtti. Bakan Bayraktar, şunları söyledi: “Bunun için Trabzon Belediyesi’nin asfalt plentini yeniledik. Of’ta da bir tane özel sektöre plent kurduruyoruz. Bunun dışında KÖYDES’le, İl Özel İdaresi, belediye ile muhtarlıklarla, her kanalla, öyle olacak ki, buradan rica ediyorum, muhtarlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanımız, belde belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz Allah rızası için en öncelikli, en önemli nüfusu çok olan grup yollarından başlayalım. Adamın 5 hanesi var, benim yolumu yap, bunları biraz sonraya bırakalım. Çünkü imkanlar kısıtlı. Öyle bir olacak ki burada, il genel meclisinden, KÖYDES’ten yaptıramayacağız. Ona biz bir hayırseverden kaynak bulup ya Belediye Başkanı’nın, ya kaymakamın emrine verip, ‘bu parayla burayı betonla yada asfaltla’ diyeceğiz. Çok ciddi bir program yapıyoruz. 17 ilçenin tamamına bu programı yapıyoruz. Şalpazarı’ndan Hayrat’ın köylerine varıncaya kadar bu programı yapıyoruz. Biz belediyeyi de destekliyoruz. İmkan bulduğumuz takdirde destekliyoruz. Çünkü Hazıran’a kadar olmadı yıl sonuna kadar büyükşehir yasası çıkacak. Büyükşehir olunca büyükşehir bunlara bakacak. Büyükşehir olunca asfalt alması için ona kaynak transferi yapıyoruz. Gerek resmi yollardan, gerek özel sektör tarafından gerekse bakanlıklar tarafından Belediyeyi destekliyoruz. Bütün imkanları artsın, çünkü o plent köy yollarının işini halleder. Çünkü kapasiteli bir plent oldu.”

Eğitim, sağlık ve kadro konusundaki yardımların nüfusla alakalı olduğunun altını da çizen Bakan Erdoğan Bayraktar, zaman zaman kendi bakanlığının kaynaklarından proje bazlı desteklerde bulunacağını kaydetti. Bakan Bayraktar, “Dua ediyorsunuz da sizlerden daha çok dua bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel