Bayraktar: İmar Kanunu değişecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ konutlarında ‘Kapıcı’ olarak adlandırılan blok görevlilerinin kaldığı konutların zemin kata alınması konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ziya

Bayraktar: İmar Kanunu değişecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ konutlarında ‘Kapıcı’ olarak adlandırılan blok görevlilerinin kaldığı konutların zemin kata alınması konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. İlk olarak Ordu Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Bayraktar, burada Vali Vekili Ömer Adar ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Tören kıtasını selamlamasının ardından beraberinde AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol ve İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş ile birlikte Valilik makamına geçen Bakan Bayraktar burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

 

“KAPICI DAİRELERİ 80 YILLIK İMAR KANUNUNUN ESERİ”

Bakan Bayraktar, Samsun’daki sel felaketinde TOKİ konutlarında ‘kapıcı’ olarak adlandırılan blok görevlilerinin kaldığı konutların bodrum katlarından zemin kata alınması konusundaki engelin imar kanunu olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, “Bugünkü imar kanunu 70-80 senelik bir kanun. Bu kanuna göre kapıcı daireleri bodrum katlarında, yani bodrum derken 0 (sıfır) kodunun altında, pencereleri yukarıda olmak şartıyla yapılması gerekiyor. Ama bu dairelerde (Samsun TOKİ) 90 cm daha yukarıda yapılmış. Ama yine de bu durumun gözden geçirilmesi lazım. Türkiye artık belli bir seviyeyle geldi, belli bir gelişme düzeyini yakaladı. Satışa sunulan dairelerdeki kapıcı, hizmetçi dairelerinin, diğer normal daireler nasıl yapılıyorsa öyle yapılması gerekir diye düşünüyoruz. Yasaları gözden geçireceğiz. Bunu sadece sel yönünden, afet yönünden değil değerlendirmeyin. Her yönden gözden geçirilmesi gereken bir husus” dedi.

 

“SAMSUN’DAN DERSLER ÇIKARDIK”

Samsun’daki sel felaketinden sonra gerekli incelemeleri yaptıklarını ve dersler çıkardıklarını da belirten Bakan Bayraktar, “Orada gerekli incelemeleri yaptık. Aksaklıkları gözden geçirdik. Bir hata var mı, bir kusur var mı onlara baktık. Bu yaptığımız incelemeler doğrultusunda gerekeni yapacağız. Yapıyoruz da. Gerek benim Bakanlığımın tüm birimleri gerekse TOKİ’deki arkadaşlar, DSİ’den, Meteoroloji’den tüm ilgililer çalışmaları devam ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesiyle tüm ekiplerimiz oradayız. Başbakanlıktan Samsun Valiliğine gerekli ödenekler gönderildi, gerekirse daha arkası gelecek. Ayrıca orada TOKİ’nin yaptığı konutları inceledik. Orada mutlaka çıkardığımız dersler vardır. Bundan sonra daha dikkatli, daha düzenli, ciddi bir çalışma içerisinde olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel