Bayburt'ta turizm atağı!

Bayburt Belediyesi, Çoruh Nehri'nin doğa turizmine kazandırılması amacıyla başlattığı "Saklı Cennet" projesi kapsamında nehrin kıyısında konaklama, dinlenme alanları ve bireysel spor kompleksi inşa etti.Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Küçük

Bayburt'ta turizm atağı!

Bayburt Belediyesi, Çoruh Nehri'nin doğa turizmine kazandırılması amacıyla başlattığı "Saklı Cennet" projesi kapsamında nehrin kıyısında konaklama, dinlenme alanları ve bireysel spor kompleksi inşa etti.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Çoruh Nehri kenarında uygulanan proje, yaklaşık 60 bin metrekare alanı kapsıyor.

Saklı Cennet Projesi ile Bayburt'ta turizm sektöründe fiziki altyapının geliştirilmesi ve alternatif turizm alanına gelen yerli ve yabancı turist sayısının artırılması da amaçlanıyor.

Proje, kentteki turizm gelirlerinde artış sağlarken, ziyaretçiler, Çoruh Nehri'nin hemen yanı başında bungalov evlerde dinlenme, kano ve olta balıkçılığı gibi bireysel sporları yapma fırsatı yakalayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler