Bayburt'ta gölet yapımı başladı

Bayburt’un en büyük gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılığın daha üst seviyelere gelebilmesi için Bayburt Valisi Kerem Al tarafından başlatılan gölet yapımı çalışmaları birer, birer tamamlanmaya başladı.Merkeze bağlı Gez köyünde geçtiğimiz Eylül ayının s

Bayburt'ta gölet yapımı başladı

Bayburt’un en büyük gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılığın daha üst seviyelere gelebilmesi için Bayburt Valisi Kerem Al tarafından başlatılan gölet yapımı çalışmaları birer, birer tamamlanmaya başladı.

Merkeze bağlı Gez köyünde geçtiğimiz Eylül ayının sonlarına doğru yapımına başlanan ve iki ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilen Gez Köyü Göleti törenle hizmete açıldı.

Törene Bayburt Valisi Kerem Al’ın yanı sıra Milletvekilleri Ülkü Güney ve Fetani Battal, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay. Halil Uysal, İl Genel Meclis Başkan ve Üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkeze bağlı Gez köyü sınırları içerisinde geçtiğimiz Eylül ayı sonlarına doğru yapımına başlanan sulama göletin 35 bin metreküp su kapasiteli olduğu ve yaklaşık 500 hektarlık bir tarım alanının sulanabileceği belirtildi.

Göletin bitirilmesiyle birlikte çevre düzenleme çalışmalarının da aynı hızla devam ettiği ve mesire alanı olarak kullanılabilmesi için birkaç kamelyanın yapıldığı, ayrıca küçük bir konaklama tesisinin yapımının çalışmalarının devam ettiğini, en kısa zamanda buranın da tamamlanarak vatandaşların hizmetine gireceği belirtildi.

Göletin içerisine konulan iki adet deniz bisikleti ile gölette tur atan vatandaşlar bu uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Göletin daha cazip hale gelebilmesi için Bayburt Valiliği tarafından göletin içerisine çeşitli balık türleri de atıldı.

İl Merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede olması nedeniyle göletin vatandaşlar tarafından rağbet göreceğini söyleyen Vali Kerem Al, göletin gerek tarım alanlarının sulanmasında gerekse vatandaşlarımızın mesire alanı olarak kullanabilmeleri amacıyla en iyi şekilde hizmet verebilmesi için çalışmaların bundan sonrada aralıksız olarak devam edeceğini belitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel