Batum'a Batum'un batağına... !

Karadeniz’den Batum’a kumar seferlerinin önü alınamıyor. Türkiye’den Gürcistan’a pasaportsuz sınır geçişlerinin başlamasının ardından bölgede ilginç bir gelişme yaşandı. Başta Trabzon ve Rize olmak üzere bütün Karadeniz illerinden erkekler hemen her gün G

Batum'a Batum'un batağına... !

Karadeniz’den Batum’a kumar seferlerinin önü alınamıyor. Türkiye’den Gürcistan’a pasaportsuz sınır geçişlerinin başlamasının ardından bölgede ilginç bir gelişme yaşandı. 

Başta Trabzon ve Rize olmak üzere bütün Karadeniz illerinden erkekler hemen her gün Gürcistan’a gidip gelmeye başladı. İşin sırrı kısa süre sonra anlaşıldı.

Gürcistan’a geçen Karadenizli gençlerin tamamına yakınının Batum’daki batakhanelerde kumar ve fuhuş tuzağına düştükleri ortaya çıktı. Bu durum bölgede büyük bir huzursuzluk meydana getirdi.

 

GEÇİŞLER 4 KAT ARTTI

Son aylarda Sarp Sınır Kapısı’ndan geçenlerin sayısında yaşanan patlama, tehlikenin büyüklüğünü anlatmaya yetiyor da artıyor bile. Geçen yıl ocak ayında sınır kapısından 20 bin kişi çıkış yaptı. 

Bu rakam bu yıl 80 bine ulaştı. Son 2 ayda sınırdan 1 TL ödeyerek ve yalnızca kimlik göstererek yaklaşık 150 bin kişi geçiş yaptı. Bu durumun “aile yapılarını bozduğunu ve milyonlarca liralık kayıp oluştuğunu” belirleyen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, geçişleri zorlaştırmak için düğmeye bastı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Batum’un bir kumar merkezi olmasının bölge insanına büyük zarar verdiğini söyledi. Karadenizin imkanlarının kumara akmaya başladığına dikkat çeken Ofluoğlu, “Yaptığımız araştırmaya göre bölgeden ayda 5-7 milyon dolar civarında bir kaynak kumara gidiyor. Mutlaka bir tedbir alınması lazım. Bölge ekonomisinin bu işten büyük zarar göreceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

BAKAN EL KOYDU

Karadeniz illerini tehdit etmeye başlayan kumar turları bölgenin ileri gelenleri tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya iletildi. Bakan Yazıcı, ortaya çıkan tablonun Türk aile yapısına aykırılık oluşturduğunu, aynı zamanda ciddi bir ekonomik kaybın da yaşandığını belirterek gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. İlk olarak Sarp Sınır Kapısından halen 1 TL olan geçiş ücretinin, Bakanlar Kurulu kararıyla 15 TL’ye çıkarılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler