Batum'a 1 Lira Ayder'e 30 Lira

 Rize Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin başlaması ile yerli turistlerin Gürcistan’a kaydığını belirtti. Altun yaptığı açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin b

Batum'a 1 Lira Ayder'e 30 Lira

 

Rize Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin başlaması ile yerli turistlerin Gürcistan’a kaydığını belirtti. 

Altun yaptığı açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin başlaması ve geçişlerde kişilerden sadece 1 TL alınmasının iş turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Altun, Gürcistan’a geçişlerde kişilerden 1 TL alınmasına rağmen Rize'nin en önemli turizm merkezlerinden Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’na giren otobüslerden 30 TL alındığına dikkat çekti.

Altun “Gürcistan’a geçişler daha uygun olduğu için gelen tur otobüsleri ilk önce Gürcistan’a geçiyor. Otobüsler buradan ucuz mazot alırken turistlerde alışverişlerini Gürcistan’da yapıyor. Gürcistan ziyaretinin ardından otobüsler Ayder’e geliyor. Hem Ayder’i ziyaret eden turist sayısında hem de alış veriş yapan turist sayısında azalma var” dedi.

Ayder’de ikamet eden Osman Çalık ise gelende turistlerin gezip piknik yaptığı alanlarda turist olmadığı için boğasını otlatıyor. Çalık yaptığı açıklamada, “Turizmden para kazanamayınca bende boğa beslemeye başladım. Şuan bu turizmden daha fazla para bırakıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel