Batan geminin kaptanı konuştu

Zonguldak'ta batan kuru yük gemisinin üçüncü kaptanı tercüman aracılığı ile yaşadığı korku dolu anları paylaştı.Zonguldak'ta Kamboçya bandıralı Vera isimli kuru yük gemisi Rusya'dan aldığı hurda yükü ile İzmir'in Aliağa Limanı'na seyir ediyordu. Zonguldak

Batan geminin kaptanı konuştu

Zonguldak'ta batan kuru yük gemisinin üçüncü kaptanı tercüman aracılığı ile yaşadığı korku dolu anları paylaştı.

Zonguldak'ta Kamboçya bandıralı Vera isimli kuru yük gemisi Rusya'dan aldığı hurda yükü ile İzmir'in Aliağa Limanı'na seyir ediyordu. Zonguldak'ın Ereğli açıklarına gelen gemi, kötü hava şartları nedeniyle önce su almaya başladı. Geminin batışı beş dakika sürerken, 11 personelin 8'inden hala haber alınamadı.

Gece boyunca aralıksız süren arama kurtarma çalışmalarına Eskişehir'den gelen askeri helikopter de destek veriyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı da denizde arama çalışmalarını sürdürüyor.

O ANLAR

Geminin sağ kurtulan üç personelinden olan 24 yaşındaki üçüncü kaptanı Selivanov Pavlo yaşadığı o korku dolu anları tercüman aracılığı ile anlattı. Gazetecilerin röportaj teklifine olumsuz yanıt veren Pavlo, geminin eski olmadığını ifade ederek şöyle dedi:

"Gemi su almaya başlayınca kaptan gemiyi demirlemek istedi. Zinciri boşaltmaya başladığı sırada gemi batmaya başladı. Sinyal verdi. Kaptan ile yardımcısı uyumuyordu. Diğerlerinin hepsi kamaralarda uyuyordu. Can yeleklerinizi giyin diye uyardı kaptan. Sadece ben giydim. Diğerleri yetişemedi. Zaten 2-3 dakika içinde gemi battı. Kamaralar su saldı. Daha sonra da gemi komple battı. Diğer arkadaşlar can yeleklerini giymeye fırsat bulamadı. Kamaramda uyuyordum. Kamaradan çıkıp denize atladım. Gemi eski değildi.1977 model bir gemiydi. Korkuyorum."

Öte yandan yaralı olarak kurtulan geminin aşçısı Lukach Larysa ise hastanede tedavi altına alındı. Gazetecilere demeç vermeyen Selivanov Pavlo ile ikinci gemi kaptanı Pavlenko Eduard hastane odasında dinlenmeye çekildi. Yorgun ve bitkin olduğu gözlemlenen denizciler geceyi hastaneye geçirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel