Başsavcıdan sızıntıya inceleme!

Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, son günlerde hakkında çıkan haberlerdeki bir çok bilginin gerçeği yansıtmadığını belirterek gizlilik gerektiren adli konuyla ilgili bilgi sızdıranlar hakkında inceleme başlattığını söyledi.HSYK 1. Dairesi tarafınd

Başsavcıdan sızıntıya inceleme!

Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, son günlerde hakkında çıkan haberlerdeki bir çok bilginin gerçeği yansıtmadığını belirterek gizlilik gerektiren adli konuyla ilgili bilgi sızdıranlar hakkında inceleme başlattığını söyledi.

HSYK 1. Dairesi tarafından hazırlanan son Hakim ve Savcılar Kararnamesi ile Konya Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, ataması ile ilgili Rize Adliyesi’nde yaşanan zabit katipliği sınavındaki usulsüzlüğün ilişkilendirilmesini değerlendiren bir basın açıklaması düzenledi. Özkorul açıklamasında, usülsüzlük şüphesi üzerine dört kişinin sınavını iptal eden dört kişilik komisyon içerisinde olduğunu belirterek yapılan haberler ile kamuoyunda yıpratılarak onurunun kırıldığını söyledi. Özkorul, “Son günlerde yazılı ve görsel basında, atamamın tenzil-i rütbe olarak nitelendirilmesi, Şubat ayı içerisinde yapılan zabıt katipliği sınavında yaşanan olaylarla irtibatlandırılması, şahsım ve mesleki kişiliğimi üzmekle birlikte kamuoyunun da yanlış bilgilendirilmesine, kamu oyu nezlinde yıpratılmama ve onurumun çiğnenmesine neden olmuştur” dedi.

İftiraya uğradığını belirten Özkorul, “Benim de arasında bulunduğum dört kişilik komisyon olarak haklarında şaibe oluşan katip adayları sınavın ikinci aşaması olan mülakat sınavına alınmamalarına dair karar verilerek sınavdan ihraç edildiler. Bu kararda benim de imzam bulunmaktadır. Bu durum nedeniyle adliyemize gönderilen Adalet Bakanlığı Müfettişleri hukuken konunun incelemesini yapmışlardır. Üzülerek söylemem gerekiyor ki, şahsıma, yakın korumama ve Adliye Müdürümüze karşı bilinçli bir şekilde iftira boyutlu çirkin dedikodularla karalamalar yapılmıştır” diye konuştu.

Özkorul, gizlilik gerektiren adli bir konu hakkında basına bilgi sızdırıldığını belirterek konuyla ilgili olarak inceleme başlatıldığını açıkladı. Özkorul söz konusu haberi servis yapan basın kuruluşları hakkında da dava açacağını söyledi. Özkorul, “Çıkan haberlerdeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Gizlilik gerektiren adli bir konu hakkında basına bilgi pas edilmesi de suçtur. Konuyla ilgili basın savcısını görevlendirdim. Bilgi sızdıran kişilerin tespit edilmesi için inceleme başlattım. İnceleme sonrasında bu kişiler ve haberi servis eden kurumlar hakkında dava açmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel