Başkanın fetih mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un tarihiyle barışık ecdat değerlerine saygılı ve bu değerlerine sahip çıkan yönetimlerle tarihteki ihtişamına kavuşacağını, siyasi, iktisadi ve içtimai yönlerden hak ettiği seviyeye ulaşacağını b

Başkanın fetih mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un tarihiyle barışık ecdat değerlerine saygılı ve bu değerlerine sahip çıkan yönetimlerle tarihteki ihtişamına kavuşacağını, siyasi, iktisadi ve içtimai yönlerden hak ettiği seviyeye ulaşacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un Fethinin 549. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Trabzon'un fethinin birçok açıdan büyük öneme haiz olduğunu, en önemlisinin Trabzon'un fethiyle ve Fatih'in komutanı Gedik Ahmet Paşa'nın Kırım sahillerini Osmanlı topraklarına katmasıyla Karadeniz'in bir Türk gölü haline geldiğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, 1783 yılında Kırım sahillerinin Çarlık Rusya tarafından işgal edilinceye kadar Karadeniz'in üç asırdan fazla bir Türk gölü olma özelliğini muhafaza ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

 ''Fatih'ten sonra Trabzon Osmanlı Devletinin doğudaki en önemli sancağı durumuna gelmiştir. Tarihimizin en itibarlı şahsiyetlerinden, büyük devlet adamları Yavuz Sultan Selim Han'ın valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman Han'ın doğup büyüdüğü Trabzon, tarihindeki bu önemini hala devam ettirmenin şerefini taşımaktadır. Tarihi ticaret yolu olan İpek yolunun Karadeniz'e çıkış noktasında bulunan Trabzon'umuz, Orta Asya Cumhuriyetlerinin özgürlüğe kavuşmasından sonra eski itibarını kazanma noktasına gelmiştir.''

Dün olduğu gibi bugün de Trabzon'un, ülkenin en önemli ticaret merkezlerinden biri haline geleceğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

     ''Gayret ve çalışmalarımız bu istikamettedir. Fetihten 549 yıl sonra bu şehri, canları ve malları pahasına fethedenlerin çocukları olarak güzel Trabzon'umuzu Fatih'lerine ve bizlere yakışır bir şehir yapabilme azim ve kararı içerisindeyiz. Trabzon'umuz tarihiyle barışık ecdat değerlerine saygılı ve bu değerlerine sahip çıkan yönetimlerle tarihteki ihtişamına kavuşacak, siyasi iktisadi ve içtimai yönlerden hak ettiği seviyeye ulaşacaktır. Trabzon'da yaşamak bahtiyarlıktır. Trabzon ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Trabzon'a hizmet bizler için onurdur. Bu vesile ile şanlı ecdadımızı rahmetle anıyor, şehrimizin fethini kutluyorum.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler