Başkandan engelliler günü mesajı

Gümrükçüoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi'nin engellilerin yaşamının kolaylaştırılması için çalıştığını belirtti. Kurumlarına yeni kazandırılan otobüslerin, engellilerin rahat hizmet alacakları

Başkandan engelliler günü mesajı

Gümrükçüoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi'nin engellilerin yaşamının kolaylaştırılması için çalıştığını belirtti.

Kurumlarına yeni kazandırılan otobüslerin, engellilerin rahat hizmet alacakları biçimde dizayn edildiğini, kaldırımların da engellilerin kullanabilecekleri şekilde düzenlendiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

     ''Engelli olmak, kapalı kapılar ardında yaşamak anlamına gelmemeli. Herkes eşit şartlarda kaliteli hayat imkanlarına erişebilmelidir. Engelliler toplumumuzun bir parçası ve vazgeçilmezidir. Engellilerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Trabzon Belediyesi olarak azami özen göstermekteyiz. Engellilerimiz için sinema ve tiyatro etkinlikleri yaptığımız gibi sportif organizasyonlara da imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Belediye olarak engellilerimizin kullanımı için 152 tane tekerlekli sandalye ve 35 tane akülü engelli arabasını ihtiyaç sahiplerine verdik. Son olarak belediyemize aldığımız 5 otobüste engellilerin rahat binip inebilmeleri için engelli rampaları bulunmaktadır.

Ayrıca otobüslerin içerisinde engellilerin araçlarıyla rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için bölgeler bulunmaktadır. Belediye olarak bundan sonra alacağımız her toplu taşıma aracında mutlaka engellilerin rahat kullanımı öncelikli şartlar arasında yer alacaktır. Çalışmalarımız aynı anlayış ve ciddiyetle devam edecektir.''

Gümrükçüoğlu, asıl engellilerin, engelleri aşamayanlar olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel