Başkan'dan Çanakkale zaferi mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Gümrükçüoğlu, Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın 'önsözü' olduğunu belirttiği mesajında şu görüşlere ye

Başkan'dan Çanakkale zaferi mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gümrükçüoğlu, Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın 'önsözü' olduğunu belirttiği mesajında şu görüşlere yer verdi:

"1915'te Çanakkale demek tüm ülke demekti. Çanakkale'yi savunmak Trabzon'u, Hakkâri'yi, İstanbul'u savunmak demekti. Bu toprakların ebedi Türk yurdu olması Çanakkale savunması sayesindedir. Çanakkale ruhu istiklal harbinin "önsözü" olmuştur. Çanakkale, o yenilmez denilen güçlerin yenilebileceğinin anlayışının ortaya çıkmasını sağladı. Bu nedenle Çanakkale ruhunu insanımıza ve geleceğin teminatı olan gençlerimize çok iyi bir şekilde aktarmanın gayreti içerisinde olmalıyız. 'Çanakkale Geçilmez' efsanesinin doğduğu, Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını, vatanımızı korumak adına feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel