Başkana İstifa çağrısı

MHP Trabzon il Başkanı Muammer Demeli, il örgütü ve Ortahisar İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.Toplantının gündem maddesi ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Yıldızlı

Başkana İstifa çağrısı

MHP Trabzon il Başkanı Muammer Demeli, il örgütü ve Ortahisar İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantının gündem maddesi ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Yıldızlı Güven Hastanesinde ki alacağını tahsil etmek için icraya başvurması oldu.

Trabzon Belediye Başkanlığı makamının tarihin en büyük itibar kaybını yaşama riski ile karşı karşıya olduğu iddiasında bulunan Demeli, “Hastane yetkililerinin ilk beyanları ve nihayet basına yansıyan son haberler senetlere konu olan paraların “branş hastanesinden genel hastaneye dönüşme sorunlarının çözümü için verilmiş bir rüşvet” olduğu kanaatini güçlendirmektedir.

2009 yılının Nisan ayının başında yani daha mazbatayı alma aşamasında olan ve bir önceki görevi  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olan bir Belediye Başkanı’nın yeni açılan bir hastaneye ortak olması çok da akla yakın ve siyasi etiğe uygun gelmemektedir.

Sayın Başkan belki farkında bile değil ama bu gün Trabzon’un sokaklarında rüşvete de faiz   uygulandığı ve cebren tahsil edildiği konuşulmaktadır. Bir zamanlar rüşvetin belgesi olur mu? Soruluyordu, şimdi biz de “rüşvetin faizi olur mu”? Diye sormak mecburiyetinde kalıyoruz” diye konuştu.

MAL BİLDİRİM BELGESİNİ AÇIKLAMALI

Gümrükçüoğlu’nun mal bildirimi ile ilgili de konuşan Demeli, “Sayın Gümrükçüoğlu’nun karşı karşıya kaldığı bir diğer suçlama bahse konu hisseler, senetler ve paraların resmi Mal Bildirimi’nde beyan etmemesidir.

Şayet beyan ettiyse çıkıp kamuoyuna sonradan düzenlenen ve belge niteliği taşımayan el yazması tutanaklar yerine, ilgili kurumlara verdiği Mal Bildirim Belgesi’ni basına açıklamalıdır.

Şayet Sayın Başkan spekülasyonlara konu bu hisseleri, senetleri ve paraları zamanında ve usulüne uygun olarak beyan etmediyse 3628 Sayılı “Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanun”a muhalefet etmiş demektir. Bu durumda bu yasa gereğince derhal soruşturma başlatılmalı ve hesabını vermelidir.

Esasen bu konuda ve Sayın Başkanla ilgili sorulan ve sorulacak çok soru vardır. Ancak ben bu gün tek bir soru yöneltmek istiyorum.

Sayın Gümrükçüoğlu’nun İstanbul’da bir İlaç Fabrikası’na Sağlık Bakanlığı bürokratlığı döneminden beri, resmi ya da gayriresmi bir ortaklığı var mıdır? Yok mudur? Bu sorunun cevabını da ayrıca basına ve kamuoyuna açıklamalıdır.

Bütün bu ciddi iddialar karşısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, artık istifa etmeli, yargıya gidip hesabını vermeli ve aklandığı takdirde de görevinin başına dönmelidir.

Sayın Gümrükçüoğlu’nun bu saatten sonra, bunca bilgi, belge ve ciddi iddia karşısında, en azından siyasi etik açısından, o makamda bir saat dahi durmamalı istifa etmelidir.

İstifa etmediği takdirde, buradan Sayın Başbakanı, Sayın İçişleri Bakanı’nı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezini göreve çağırıyorum.

Trabzon Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu hakkında ortaya atılan iddiaların araştırılmalı, incelenmeli, soruşturulmalı ve gereği yapılmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler