Başkan Zağnoz Vadisi'ni inceledi

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi ile Toplu konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapımı devam eden 3. etap çalışmalarını yerinde inceledi. Zağnos K

Başkan Zağnoz Vadisi'ni inceledi

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi ile Toplu konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapımı devam eden 3. etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasında kalan alanda devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kentsel dönüşüm çalışmalarında Türkiye’nin öncü kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi üçüncü etabı kapsamında tarihi Zağnos Köprüsünün onarımının da yapıldığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Proje kapsamında 110 araçlık üç katlı otopark yapılacak. Otopark’ın üst kısmının oturduğu zeminde üç tarihi Trabzon evi yapılacak.

Bununu yanında çevrede bulunan tescilli binaların da onarımı yapılarak butik oteller olarak turizmin hizmetine sunulacak. Ayrıca Zağnos ve Tabakhane derelerinin üstü açılıyor. Çamoba’dan sahile kadar oluşturulacak yürüyüş aksı ile Trabzon insanı yeşil bir ortam içerisinde, denize ulaşan bir hava koridoru içerisinde yaşamanı renklendirebilecek. Trabzon dünyanın en güzel kentlerinden biri olma yolunda büyük adımlarını gerçekleştiriyor” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu yapım çalışmaları büyük bir hızla devam eden ve 2012 yılı içerisinde tamamlanacak üçüncü etap çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte söz konusu alanda Trabzon’un el sanatları ve kültürel özelliklerini yansıtan stantlar açılacağını, kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm üçüncü etap düzenleme projesi içerisinde 2 adet konaklama tesisi, 1 adet şifalı bitkiler çay evi, 110 araçlık üç katkı kapalı otopark, peyzaj ve çevre düzenlemeleri yer alıyor..gumrukcuoglu_zagnoz_vasisi.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler