Başkan Yılmaz'dan sel açıklaması

  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, selden sonra Samsun’dan yaklaşık 50 kamyon çam kerestesi ve ağacı topladıklarını söyledi. Samsun Batı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir b

Başkan Yılmaz'dan sel açıklaması

 

 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, selden sonra Samsun’dan yaklaşık 50 kamyon çam kerestesi ve ağacı topladıklarını söyledi. 

Samsun Batı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, ilde yaşanan sel felaketini değerlendirdi. Samsun’daki selin Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar büyük olmadığını ve bu yağışın DSİ yetkililerince karakterinin tahlil edilmesi gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, “DSİ yetkilileri bu yağışın karakteri ile ilgili tespitler yapmakta ve yapacaklardır. Özellikle Asarcık ilçesinin alt kotlarında burada çok büyük oranda bitkisel örtüyü yerinden sökmeye neden olmuş bir yağıştır. Biz cezaevinin orada kocaman çam kütüklerini topladıysak, çam kütüklerinin nereden geldiğini görmemiz lazım. Aşağı yukarı 50 kamyon çam kerestesi ve ağacı topladık. Normal yağan yağmurda Gülsan Sanayi Sitesi’ni yağmur suyu deşarj kanallarının kapasitesi sınırlı olduğu için dükkanları hemen sel basıyordu. Ama dikkat edin bu olayda Gülsan Sanayi Sitesi’nde 1 metreye yakın sel suyu vardı. Çam kütükleri DSİ’ce yapılmış olan Yılanlıdere’deki baraj gövdesinin arkasında toplandı. Baraj gövdesine sığmayacak kadar barajın dolu kriterine kadar çıkan su baraj gövdesini de yırtarak suyun üzerindeki kütüklerle birlikte şehir merkezine doğru harekete geçti. Yılanlıdere mevkiindeki mehvezlerin hiçbirisi buna dayanamazdı. Allah vere barajın yıkılmasından kütükle birlikte gelen su önünde bir engele daha rastladı. O engel de bizim çöp yığını ve gövdesiydi. Çöp yığının da önünde biriken su, çöpün üzerinden bir miktar aştı. Eğer bu yağış yarım saat veya bir saat daha devam etseydi baraj gövdesini yırtıp aştığı gibi, çöp gövdesini de yıkıp aşardı. O zaman çok daha büyük trajedi yaşardık” dedi.

Samsun Batı Küçük Sanayi Sitesi projesinin bir an önce kurulup hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Herkes elini taşın altına koysun. Bu proje için herkes fedakarlık yapsın. Samsun’da bir daha böyle bir sel olursa sanayicimizde aynı şekilde etkilenir. Onun için proje sürecini hızlandıralım” diye konuştu.

Karadeniz’in önemli bir ticaret merkezi olan Samsun’a yakışır modern sanayi sitesi kurmayı planladıklarını belirten Samsun Batı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Abdulkadir Samangül ise, “Samsun’a çağın gereklerine uygun her türlü sosyal tesisleri, sağlık ocağı, eğitim tesisleri, itfaiyesi, banka ve posta şubeleri, oteli, lokantası, karakolu, arıtma tesisleri, çevre koruması ve düzenlemesi gibi Samsun’un gelecek 50 yılının ihtiyaçlarına cevap verecek bir sanayi sitesi kurmayı hedefliyoruz” dedi. 

Projeyi çok beğendiğini belirten Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun’daki arazi yapısı çok farklı. Samsun’da kamunun böyle bir arazisi yok. Dernek başkanımız bana geldiğinde bunu kendisine söyledim. Samsun’da eğer kamu arazileri olsa, sanayiden önce Samsun’u meslek dallarında ön plana çıkaracak çok farklı şeyler var. Bu ölçekte kamu arazileri yok. Ama özel araziler buluruz. Başkanımız bize imkanlar sağlar. Buralara yerleşiriz” şeklinde konuştu. 

Düzenlenen kahvaltıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun yanı sıra Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, kooperatif üyeleri ve sanayi esnafı katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler