Başkan söyleşiye katıldı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen söyleşiye katılarak deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.Fakültenin KOSGEB Salonu’ndaki söyleşiye KTÜ Rektörü Prof Dr.

Başkan söyleşiye katıldı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen söyleşiye katılarak deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Fakültenin KOSGEB Salonu’ndaki söyleşiye KTÜ Rektörü Prof Dr. İbrahim Özen, Mimarlar Odası Başkanı Salih Akyüz, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Sağsöz yaptığı açılış konuşmasında bir KTÜ mezunu olan aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun çok önemli projelere imza attığını ve Trabzon’un bir marka kent olma yolunda ilerlediğini kaydetti. Sağsöz, Gümrükçüoğlu’nun Trabzon için çok önemli bir şans olduğunu kaydederek “Dekanlığımım süresinde yaptığımız etkinliklere verdiğiniz maddi ve manevi katkılardan ötürü sizlere teşekkürü bir borç biliyorum. Ayasofya’nın çevresinde yaptığınız dönüşümü çok takdir ediyorum. Bunların dışında diğer tarihi binaların da önlerinin açılması için projeler geliştirmenizi bekliyoruz” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise üniversite ile her zaman çok iyi ilişkiler içerisinde olduklarını kaydederek, “Sayın Rektörümüz öğrencileri bir evlat olarak görmektedir. Bunu bizzat gözlemledim. Bir anne babanın şefkati gibi bir şefkatle öğrencilerine yaklaştığını gördüm. Öğrencisi ile bu kadar güzel ilişkide olan üniversite çok azdır. Aynı zamanda şehirle de çok iyi ilişkiler kuran, bilimsel olarak da ileriye giden bir üniversitemiz var. Bundan gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

Trabzon Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra kentsel dönüşüm projeleri ile ulaşım projelerine öncelik verdiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, “Göreve başladığımızda çok iyi bir hazırlığımız vardı. Trabzon nasıl bir kentti, ne yapılabilirdi? Trabzon’un sembol bir rakamı var. ‘61’ ; Biz de projelerimize 61 proje ismini verdik. Bu projeleri hazırlarken sizin mesleğinizin ne kadar önemli olduğunu bilerek hareket ettik. Bunun en önemli göstergelerinden birisi Trabzon Belediyesi’nde kurulan Kent Tasarım Ofisi’dir. Mimarlar Odamız ve diğer meslek odaları da bu oluşumun içerisine katılarak şehrin ortak görüşünün ortaya çıkmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Trabzon’da uygulamaya konan kentsel dönüşümler ile birlikte kentin bir dünya güzeli şehir haline geleceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Çömlekçi, Tabakhane, Bahçecik, Zağnos, Ayasofya kentsel dönüşümü ile Trabzon’un önemli bir bölümü kentsel dönüşüme tabi tutulmuş olacaktır. Burada acı bir gerçeği paylaşmamız gerekiyor. Bizim birinci yılımızın sonunda Tabakhane’de bir sel yaşandı ve burada bir gencimiz hayatını kaydetti.

Eğer zamanında bu yerleri kentsel dönüşüme şart koyacak şekilde düzensiz yapılaşma ile tahrip etmeseydik. Burada kullanılan kamunun kaynaklarıdır. Bunlar olmamış olsaydı bu paraları belki başka yerlerde kullanmak imkanımız olurdu. Ancak bugün için bu kentsel dönüşümleri yapmak bir zorunluluk haline geldi ve bizde bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Söyleşi Başkan Gümrükçüoğlu öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Söyleşinin sonunda günün anısına Mimarlık Fakültesi adına KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen tarafından Başkan Gümrükçüoğlu’na plaket sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler