Başkan Gümrükçüoğlu'ndan kandil mesajı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkan Gümrükçüoğlu "Miraç, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana âleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğ

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan kandil mesajı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gümrükçüoğlu "Miraç, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana âleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğinden her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçeceğini hatırlatır" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Miraç Kandili'nde yapılan duaların kabul edilmesini dilediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Yüce Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz’in Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsra ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.

Miraç hadisesi, bizlere insanın, ilahî rızaya ulaştığında idraki zorlayan nice üst derecelere yükselebileceğini, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana âleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlerle bütünleşmekten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçeceğini de hatırlatır.

Miraç gecesinin tüm dünyaya huzur getirmesi dileğiyle Trabzon halkının ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların kabul edilmesini, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Mevla'mdan niye ediyorum"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler