Başkan Gümrükçüoğlu isyan etti

  Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kent genelinde yaklaşık 15 bin daire girişine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen kullanan daire sayısının 4 bin 50 adet olduğunu bildirdi.      Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısınd

Başkan Gümrükçüoğlu  isyan etti

 

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kent genelinde yaklaşık 15 bin daire girişine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen kullanan daire sayısının 4 bin 50 adet olduğunu bildirdi. 

     Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısında yaptığı konuşmada, ucuz ve çevre dostu enerji olan doğalgazın tüm kentte kullanılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

     Kentte doğalgaz kullanan ev sayısının azlığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, ''Şu ana kadar 15 bin dairenin girişine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen doğalgaz kullanan daire sayısı 4 bin 50 adet. Trabzon'da hem çevre kirliliği var diyeceğiz, hem de kapımızın önüne gelen doğalgazı kullanmayacağız. Böyle bir lükse sahip değiliz. Buna hiç kimsenin hakkı olmaması gerekir. Sitelerin ve evlerin doğalgazı kullanmaları için gerekli incelemeleri, uyarıları yapacağız. Hepimiz bu kenti düşünmek zorundayız'' dedi. 

     Doğalgaz kullanan mahalle sayasının 10'a çıktığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: 

     ''Mayıs ayında dört mahalleye daha doğal gaz verildi. 2 ve 3 No'lu Erdoğdu, Aydınlıkevler ve Yeşiltepe Mahallelerinde 77 cadde ve sokağa doğal gaz verilirken böylece Trabzon'da doğal gaz ile buluşan mahallelerimizin sayısı 10'a çıkmış oldu. Bilindiği gibi Kalkınma, Üniversite, Konaklar, Kanuni ve 1 No'lu Bostancı ve 2 No'lu Bostancı Mahalleleri daha önce doğal gaz kullanmaya başlamıştı.'' 

     Boztepe'de bulunan tarihi Kızlar Manastırı'nın restore edilerek turizme kazandıracaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Ayasofya Müzesi'nin çevresinin peyzaj düzenlemesi için hazırlanan projenin ise Anıtlar Kurulu'nun onayına sunulduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler