Başkan Gümrükçüoğlu Dünya gündeminde

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dünyada yatırımcılara yön veren dergilerin başında gelen Amerikan merkezli Forbes Dergisi’ne röportaj verdi. Derginin Proje Müdürü Lynsey Elston’un sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, 4 bin yıl

Başkan Gümrükçüoğlu Dünya gündeminde

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dünyada yatırımcılara yön veren dergilerin başında gelen Amerikan merkezli Forbes Dergisi’ne röportaj verdi. 

Derginin Proje Müdürü Lynsey Elston’un sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, 4 bin yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyetlere ve uygarlıklara beşiklik yapmış Trabzon’un, hoşgörülü ve misafirperver insanları ile turizm, ticaret, lojistik, sağlık ve eğitim kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğine dikkat çekti.
 
Dünya genelinde 4.3 milyon abonesi ile işadamları ve CEO’lar tarafından en çok izlenen dergiye konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un turizm yatırımları açısından gerek ülke içinde gerekse Avrupa’da önü açık şehirlerin başında geldiğini söyledi.
 
İklim ve coğrafya açısından dünyanın en güzel köşelerinden biri olan Trabzon’un önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu “Trabzon, geçmişi açısından büyük bir varlık ihtiva ediyor. 4 bin yıl geriye gittiğimizde o zamandan beri medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent.
 
Tarihi eserler yönünden çok büyük kültürel hazineye sahibiz. Trabzon, temel hak ve özgürlükleri yaşaması ve yaşatması ile hoşgörülü ve misafirperver insanların yaşadığı bir kenttir. Yeşilin ve mavinin harikulade tablosunu sunan Trabzon, bir turizm kenti haline gelmiştir. Bu açıdan turizm yatırımları için en bakir şehirlerden biridir. Yaz ve kış turizm yatırımları devam etmektedir” dedi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon, uluslararası gümrük kapıları olan deniz ve havalimanları ile gelişmiş karayolu ağı, jeopolitik konumu ile Kafkasya’ya, Orta Asya’ya, Irak-Suriye tarafına, İran- Afganistan hattına ve yine Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere ulaşım açısından önemli bir merkezdir. Bu açıdan turizm, altın ve gümüşçülük, otelcilik, hafif sanayi yatırımları için uygun bir bölgedir” diye konuştu.
 
Belediye olarak Trabzon’un hayat standartlarını yükselteme için birçok projeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un Türkiye’de yaşanılabilir şehirler sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını ve bunu daha yukarılara çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler