Başkan Genç'ten kınama

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe'ye yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki 3 Temmuz süreciyle başlayan gerginlikten istifade ederek bunu bir provokasyona dönüştürmeyi amaçladıklarını düşündüğünü

Başkan Genç'ten kınama

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe'ye yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki 3 Temmuz süreciyle başlayan gerginlikten istifade ederek bunu bir provokasyona dönüştürmeyi amaçladıklarını düşündüğünü ifade etti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, cumartesi akşamı Fenerbahçe otobüsüne gerçekleştirilen silahlı saldırının bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak kendilerini derinden yaraladığını belirtti.

Başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere tüm spor camiasına "geçmiş olsun" dileyen Genç, "Hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz bu olayın Trabzon ile Trabzonsporumuz ile ilişkilendirilmesini doğru bulmadığımızı özellikle altını çizerek ifade etmek isterim. Bu olayın sporla, sporun dostluk, barış ve kardeşlik ruhuyla asla ilişkilendirilemeyeceğini, hele hele hiçbir Trabzonspor sevdalısının bu olayda dahlinin olamayacağını belirtmek isterim" ifadesini kullandı.

Genç, olayın gerçekleşme yeri ve zamanının gerçekten manidar olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Olayın Trabzon'da gerçekleşmesi bir tesadüf olabilir mi? Her şeyden önce bu saldırıyı gerçekleştirenlerin Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki 3 Temmuz süreciyle başlayan gerginlikten istifade ederek bunu provokasyona dönüştürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Bu saldırı üzerinden Trabzon'un ve Trabzonspor'un linç edilme gayretini üzülerek müşahade ettik. Ben hiçbir Trabzonspor taraftarının böyle menfur bir saldırıya kalkışmayacağını, bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum."

Olayın gerçekleşme zamanının da düşündürücü olduğunu belirten Genç, şunları kaydetti:

"Bu olayın 7 Haziran seçimleri öncesinde bir kaos ortamı yaratmaya yönelik hamlelerden biri olduğu şüphesi de akla gelmiyor değil. Son bir hafta içerisinde önce İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bir savcımız şehit edildi. Ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bir saldırı gerçekleştirildi. Şimdi ise Trabzon'da Fenerbahçe Spor Kulübü oyuncu ve teknik ekibini taşıyan otobüse saldırıda bulunuldu. Bunlar art arda bir tesadüf olamaz. Bu hamleler seçim öncesinde bir kaos ortamı yaratma hamlelerinden başka bir şey değildir. Milletimize bu süreçte itidal çağrısında bulunurken bir Trabzonlu olarak öncelikle bizim beklentimiz bu saldırının bir an önce aydınlığa kavuşturulmasıdır. Bu provokatif eylemin fail ya da faillerinin bir an önce yakalanarak cezalarını çekmelerini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel