Başkan çarpık kentleşmeye isyan etti!

Haber61.net - Özel Haber - Trabzon'un en büyük ilçesi Ortahisar'daki çarpık kentleşme her geçen gün göze batarken bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen bir diğer isim ise Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Metin Genç oldu. Haber Muhabirimiz Şükrü Üçüncü ile ma

Başkan çarpık kentleşmeye isyan etti!

Haber61.net - Özel Haber - Trabzon'un en büyük ilçesi Ortahisar'daki çarpık kentleşme her geçen gün göze batarken bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen bir diğer isim ise Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Metin Genç oldu. Haber Muhabirimiz Şükrü Üçüncü ile makam odasında yapmış olduğu söyleyişi de konuşan Başkan Genç, " Şuradan oturuyorum masamın tam karşısındaki manzara beni çok üzüyor. Öyle bir kent teslim aldık ki uzun yıllardır çarpık kentleşmenin esiri oldu. Penceremiz perdesini açamıyorum. Neden mi? Çarpık kentleşmeden dolayı. Trabzon'un daha yaşana bilir ola bilmesi için çok geniş yeşil alanlara ihtiyacı var merkezde ama bakıyorsunuz Trabzon'un merkezinde böyle bir yapı yok."dedi.

Genç, " Trabzon'da daha çok yeşil bir alan oluşturacak projelere imza atmamız gerekli. Bu durum için caba sarf ediyoruz. Projeler üretiyoruz. Sayın Başbakanımız Trabzon'a geldiğinde direk olarak kendisinde Avni Akeri ve etrafındaki bazı yerleri istememizin sebebi de buydu oraya çok büyük bir yeşil alanı bol bir park yapmak. Bunu sağlamamız gerek Bizden sonraki nesillere daha güzel bir yer bırakmamız gerek. Maalesef biz böyle bir yer devralmadık."ifadelerini kullandı.

Öte yandan Genç, Tabakhane Kentsel dönüşümü ile Zağanos Kentsel dönüşümünü bir tünel ile birleştirmek istediklerini dile getirdi. Genç, " Burada iki yeşil alan parkımızı birleştirmek istiyoruz. Dev bir akvaryum yaparak tünel oluşturarak hem ilçemizi güzelleştirirken hemde iki vadiyi birleştirmiş oluruz. Bunu projesi tamamlanmak üzere. bunu bitirdiğimiz zaman göreceksiniz Trabzon ve Ortahisar başka bir havaya sokacak."ifadelerini kullandı.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler