Başkan Açılımı Değerlendirdi

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hükümetin başlattığı çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Gümrükçüoğlu sürece ilişkin yaptığı açıklamada, “Şimdi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz kendisini ortaya koyuyo

Başkan Açılımı Değerlendirdi

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hükümetin başlattığı çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Gümrükçüoğlu sürece ilişkin yaptığı açıklamada, “Şimdi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz kendisini ortaya koyuyor ve terör dursun diyor. Şuan da bu terörün durması ile birlikte verilmiş olan, imzalanmış olan açıklanmış olan herhangi bir taviz var mı? Karşı çıkanlara bunu ifade etmek lazım. Başbakanımız, Milletvekillerimiz, hükümetimiz, meclisimiz taviz mi verdi? Bir başka imza mı attı? Hani şimdiye kadar hep söylendi, tek vatandan tek bayraktan tek devletten ve tek milleten herhangi bir taviz mi verildi? Muhalefet partileri geçen günlerde söylemişler ‘76 milyon insanı ikna etmeye gayret ediyorlar, dağdaki 2 bin kişiyi ikna etmeye çalışsınlar ya’ diye. 
 
İşte dağdaki 2 bin terör örgütü mensubu ikna olmuş, kendi kendilerine karar almış bu işten vazgeçiyoruz, demişler. Bunu 76 milyon insanımızla paylaşmanın kucaklaşmanın en güzel davranış olduğunu hangi mantık kabul etmez. Bizim Trabzon’da, Karadeniz’de ve tüm Türkiye’de insanlarımızla, kardeşlerimizle paylaştığımız husus bu. Biz insanların ırkına bakmıyoruz. Kan soyuna bakmıyoruz. Ama diyoruz ki 76 milyon insanımızdan kim ‘ben bu milletin mensubuyum ve ben bu vatanın bölünmesi parçalanması ayrı bir devlet kurulmasından yana değilim. Tek vatan paydasını kabul etmişim, al bayrağımızın bütün vatan sathında dalgalanmasının yanındayım’ diye ifade ediyorsa biz o 76 milyonu kardeş kabul ediyoruz, kucaklıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ÜSTÜNLÜK TAKVA İLEDİR”
 
Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’ndeki konuşmasını hatırlatan Gümrükçüoğlu “Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi’nde, ‘Arap’ın aceme bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük Allah katında takva iledir’ diyerek insanları ırk esasına göre nitelemenin en büyük hata olduğunu bütün dünya insanlarına ifade ediyor. Yüce yaratan Hücurat suresinde ‘Biz sizi kavim kavim yarattık ki bir birinizi tanıyasınız’ ” buyuruyor. Ayrı kavimlerden oluşumuzun başka bir esprisi yoktur. Şu kavimden veya bu kavimden olmanın başka bir amacı yok. Allah, insanlar birbirlerini görecek tanıyacaklar diye böyle bir hikmet ortaya koymuş. O bakımdan biz Ortadoğu’da, Mezopotamya topraklarında, Anadolu’da bu esasları kabul eden bir milletiz. Ülkemizde de tek vatan tek millet tek bayrak ve tek devlet diyen herkesi kucaklayacağız. Soranlara da bunu söyleyeceğiz” diye konuştu.
 
Türkiye’nin terör belasından kurtularak çok daha hızlı bir şekilde yoluna devam edeceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
 
“Birilerinin söylediği gibi terör örgütü mensupları yurtdışına çıkacaklarmış tekrar geleceklermiş, şunu hedeflemişler bunu hedeflemişler böyle bir şey yok. Bu devlet öyle bir takım küçük ve orta ölçekli adımlarla tehlike geçirecek devlet değildir. Bu millet Malazgirt’te, bu millet Çanakkale’de, bu millet İstiklal Harbi’nde, ne olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Bu millet tarih boyunca insanlık için her zaman adaleti, hakkı, hukuku, barışı ve kardeşliği temin etmiş olan bir millettir. İnşallah Türkiye terörden kurtulmuş olarak yoluna çok büyük bir hızla devam edecek ve yine bütün dünyaya hak ve adaleti taşımaya devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel