Başbakanlık uzmanları ziyaretleri sürüyor

Eğitim gezisi için Trabzon’a gelen Başbakanlık uzmanları Trabzon’da ziyaretlerini sürdürüyor.  Kanunlar Kararlar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Metin Yener ile birlikte Başbakanlık'tan gelen 15 uzman, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümr

Başbakanlık uzmanları ziyaretleri sürüyor
Eğitim gezisi için Trabzon’a gelen Başbakanlık uzmanları Trabzon’da ziyaretlerini sürdürüyor. 
 
Kanunlar Kararlar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Metin Yener ile birlikte Başbakanlık'tan gelen 15 uzman, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.
Konuklarını Trabzon’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu, 2009 yılında yapılan mahalli seçimlere girerken ortaya koydukları ’61 projeyi’ Trabzonlu vatandaşların çok iyi değerlendirdiğini kaydederek, “Eğitim ve zeka seviyesi çok iyi olan Trabzonlular ortaya koyduğumuz projelere oy verdi.
 
Göreve başladığımız 4 yılı aşkın süre içerisinde 61 projeden yer ve mekan temin edilemediğinden 5’ini başlatamadık. Bunun dışında söz verdiğimiz projelerimizin bazılarını bitirdik, bazıları devam ediyor, bazıları ise başlatılmış durumda. 61 proje vadinin dışında zaman ve süreç içinde ortaya çıkan ihtiyaçlar kapsamında 20’yi aşkın projeyi de tamamlayarak Trabzonluların hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’u geleceğe en iyi şekilde taşımak için yaptıkları çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde konukları ile paylaştı.
 
Genel Müdür Yardımcısı Metin Yener yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bakanlıkları arasında koordinasyonu sağlamakta görevli bürokratların, uzmanların, aldıkları kararların taşra düzeyinde yerel yönetim, valilik ve diğer yatırımcı kuruluşlar arasında ne anlama geldiğini, devlet mekanizmasının yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında nasıl sağlandığını bizzat yerinde görmek için 15 başbakanlık uzmanı ile Trabzon’a geldik.
 
Bir haftalık eğitim gezileri süresince il düzeyinde koordinasyonun nasıl sağlandığını görmek için Valiliği, yerel yönetimleri belediyeler, karayolları, DSİ gibi kurumların yanında ilçelerde de kaymakamlıkları ziyaret ederek koordinasyonun nasıl işlediğini görme fırsatı elde ettik. Özel sektör işletmelerini de ziyaret edecek olan uzmanlarımızın bir haftalık eğitim programlarını tamamlamış olacağız.” dedi
 
Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretin sonunda konuklarına Trabzon’u simgeleyen çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler