Başbakan'a hakaret davası kararı

Trabzon'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor E.C. bin 750 TL para cezasına çarptırıldı.Hakkında Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'ka

Başbakan'a hakaret davası kararı

Trabzon'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor E.C. bin 750 TL para cezasına çarptırıldı.

Hakkında Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği' iddiasıyla yaklaşık 10 ay önce 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Dr. E.C., bugünkü son duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti Dr. E.C.’ye 'Devlet büyüklerine ve kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret ettiği' gerekçesiyle bin 750 lira para cezasına karar verirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. Opr. Dr. Ethem Coşkuner 5 yıl içinde benzer suç işlerse bu cezayı ödemek zorunda kalacak.

Doktor E.C.'nin yaklaşık 1 yıl önce inşaat mühendisi M.Ç.'ye hastane bahçesinde kurulan bir standın başında ekibi ile otururken, herkesin duyabileceği bir şekilde Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilmiş ve şahısların şikayeti üzerine Doktor E.C. hakkında inceleme başlatılarak dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel