Başbakan; "Rize'ye vefa borcumuz var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Meydanı'nda, toplu açılış töreninde konuştu. Suriye'de yaşanan katliamlara karşı tepkisiz kalmakla suçladığı BM Güvenlik Konseyi'ne seslenen Başbakan Erdoğan, "Ey BM Güvenlik Konseyi sen neden kuruldun? Dünya barışı san

Başbakan; "Rize'ye vefa borcumuz var"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Meydanı'nda, toplu açılış töreninde konuştu. Suriye'de yaşanan katliamlara karşı tepkisiz kalmakla suçladığı BM Güvenlik Konseyi'ne seslenen Başbakan Erdoğan, "Ey BM Güvenlik Konseyi sen neden kuruldun? Dünya barışı sana emanet değil mi?" diye sordu.
 
Erdoğan, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var. Elimizde belgeleri mevcut" açıklamasına tepki gösteren ABD yönetimini de eleştirdi. Erdoğan, "Ben Amerika'ya söylemedim, İsrail'e ifade ettim, onlara ne oluyor? NATO'da birlikte olan iki ülkede, bir ortağın diğer ortağa yaklaşımı yakışık almadı" dedi.
 
Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;
 
Bu toplu açılış töreniyle Rize'ye kazandırdığımız tüm hizmetlerin bedeli eski rakamla 60 trilyon lira. 1 yıl önce 12 Kasım'da Rize'ye geldik. Kalkandere'de çok sayıda eserin açılışını yaptık. Ondan bir yıl önce de yaklaşık yarım milyar tutarında hizmetin açılışı yaptık. Aynı ziyaretimde OVİT tünelinin temelini attık. Tünel ilerliyor, çalışmalar devam ediyor
Aralık 2015 veya 2016'nın başında OVİT Tüneli'ni açacağız. Yolları açan iktidar AK Parti iktidarıdır
 
"RİZE'YE VEFA BORCUMUZ VAR"
 
Tıkanan yolları biz açtık. Artık kazaların olmadığı Karadeniz Sahil Yolu'nu 4 yılda yüzde 70'ini tamamlayarak bu hale getirdik.
Rabbim ömür verdiği müddetçe Rize için çalışmaya devam edeceğiz. İnsanların aidiyet hissettikleri şehre karşı vefa borcu vardır. Anne babalarının doğdukları şehre karşı vefa borçları vardır. Bizim de baba ocağımız Rize'ye karşı vefa borcumuz var. Ancak baba ocağımız Rize'ye karşı sadece maddi anlamında değil manevi anlamda da vefa borcumuzu ödemenin gayreti içindeyiz
Rize'nin mertliğini, dürüstlüğünü bulunduğumuz her ortamda hakkıyla temsil etmenin hassasiyeti içindeyiz. İstanbul'da Rize'nin bir evladı olarak İstanbullu olmanın hassasiyetini omuzlarımızda taşıdık.
 
"KARADENİZ GİBİ KABARACAĞIZ"
 
Gerektiğinde Karadeniz gibi kabaracağız, Fırtına Deresi gibi coşacağız. Gerektiğinde Kaçkar gibi ağırbaşlı olacağız, gerektiğinde Rize'nin gölleri gibi durulacağız. Dünyanın neresinde haksızlık, zulüm varsa Rize'den aldığımız ilhamla saldırgana karşı hakkı savunacağız. 81 vilayetiyle Türkiye'yi nakış nakış işlerken komşularımıza karşı müşfik olacağız, zor zamanlarda onların yardımına koşacağız. Çünkü biz Rize'den böyle gördük. Anne baba ocağından, dedelerimizden bunu böyle gördük.
 
SURİYE'DE YAPILAN KATLİAM
 
2 yıldır Suriye'de insanlık dışı bir katliam sergileniyor. 100 binden gazla masum insan hayatını kaybetti. 2 milyondan fazla Suriyeli toprağını, evini barkını bırakıp komşulara hicret etti. Sadece Türkiye'de 500 binden fazla Suriyeli var. Suriye'de insanlık dramı yaşanırken bu kez Mısır'da darbe yapıldı. Ardından millete karşı katliam sergilenmeye başlandı. Evvelsi sabah o yavruların cansız bedenlerini gördük değil mi? Orada kan ve kurşun izi yoktu. Çünkü o yavrular maalesef kimyasal silahlar şehit edilmişlerdi
Bu Beşar Esad'ın artık son çırpınışlarıdır. Allah inanıyorum ki bunun hesabını en kısa sürede ondan soracaktır
 
"BİZ SERMAYEYLE GELMEDİK"
 
Birileri diyor ki Türkiye yalnızlaştı. Yok hayır yalnızlaşmadık. Bizim yanımızda yankı topuyla o yavruların üzerine iniyorlarsa bilsinler ki bizim yanımızda da Hak ve halk var. Biz medyayla, sermayeyle gelmedik. Uzun ince bir yolda halkla ve hakla yürüdük
Türkiye'yi bu tavrından dolayı yüzsüzce eleştirenler var. Türkiye Suriye ile neden bu kadar ilgileniyor diyenler var. Somali, Myanmar, Lübnan ile neden bu kadar ilgileniyor diyenler var. NATO ülkesi olarak dünyanın dört bir yanında görev verildiğinde Türkiye'ye 'neden Somali'ye Afganistan'a gittin diyen var mı?' Yok.
 
"EY BM GÜVENLİK KONSEYİ NE İŞE YARARSIN"
 
Ey BM Güvenlik Konseyi sen ne işe yararsın? Ne için kuruldun? 5 daimi üye dünyanın kaderini belirliyor. Unutmayın dünya 5'ten büyüktür (Birleşmiş Milletler Güvenlik Teşkilatı Daimi Temsilcileri: ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa). İnşallah bunun da vakti zamanı geldiğinde dünya halkları hesabını soracaktır. Binlerce km öteden gelip Ortadoğu coğrafyasına müdahale edenlere, bu coğrafyanın kanını ve petrolünü içenlere tek cümle söyleyemeyenler bugün Türkiye'yi eleştiri konusu yapıyorlar. Bunun içinde Türkiye'deki cahiller de var. Darbeye darbe diyecek kadar cesareti olmayanlar Türkiye'ye saldırarak vicdanlarını rahatlamaya çalışıyorlar. Esma kızımız sniper silahıyla şehit edilirken konuşmayanlar utanmadan burada konuşuyorlar.
Türkiye birilerinin hafsalasına sığmayacak kadar büyük bir ülkedir.
 
"ONLAR DA BİZİM YANIMIZDA SAVAŞTI"
 
Biz Suriye'den gelen kardeşlerimize neden geliyorsunuz diye sorduk mu. Sormadık. Onlarda Çanakkale'de Sarıkamış'ta yanımızda savaşırken sormadan geldiler.Türkiye hak bildiği yolda dosdoğru yürüyen bir devlettir. Kimse bize dayatma yapamaz. Türkiye için yapay gündemler oluşturamaz.
 
"BU NASIL DEMOKRASİ"
 
Mısır'daki darbeye darbe diyemeyecek kadar zavallıdır bunlar. Darbeye karşı onurlu bir duruş sergileyemediler. Demokrasi diyorlar ama nasıl demokrasi bu?
 
"BEYAZ SARAY SANA NE OLUYOR?"
 
İl Başkanları toplantımda açıkladım Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var diye. Hemen tutuştular neden tutuşuyorsunuz? Ben bunu söyleyince Beyaz Saray'dan cevap geliyor. Ben burada Amerika'yı kastederek söylemedim. İsrail'e söyledim. Beyaz Saray'a ne oluyor? Amerika bunu konuşmamalıydı. İsrail Konuşmalıydı. NATO ortağı ABD'nin bu açıklaması olmadı. Ben İsrail'i eleştirdim Beyaz Saray'a ne oluyor?
 
"SENİ O MEYDANDA ASARLAR"
 
Ey CHP 3 yaşındaki çocukların solgun yüzlerine bakabildiniz mi? Siz oralarda diktatör kelimesini söyleyebilir misin? Söylersen seni o meydanda sallandırırlar. Sen Türkiye'de bana diktatör diyeceksin. Özgürlükleri yaşayacaksın sonrada Türkiye'de özgürlük yok diyeceksin.
 
"BİRAZ DAHA BİRİKSİN"
 
Her şey yargıda. CHP'nin Genel Başkanı'ndan 100 bine yakın tazminat kazandım şu ana kadar. ESki rakamla 100 milyar. Şimdi 100 bin. Biraz daha biriksin. Daha büyük rakamlara çıkacak.Fakiri Kılıçdaroğlu'ndan gelenlerle sevindirelim istiyoruz
 
KILIÇDAROĞLUNA SERT CEVAP
 
Kemal Kılıçdaroğlu bana Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaptığım konuşmaları git Rize'de yap dedi. Şimdi o konuşmayı yapıyorum. Ak Parti'nin ilkelerinde etnik, dinsel, bölgesel milliyetçiliği yoktur. Evet mi? diye vatandaşa sordu. Meydandan "Evet" sesleri yükseldi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel