Başbakan Rize'de CHP liderine yüklendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’li Şişli Belediyesi’nde yaşananlara atıfta bulunarak “Kılıçdaroğlu ‘Biz de Türkiye’yi idare edebiliriz’ demişti. Bu millet Kılıçdaroğlu’na 4 yıl değil 4 dakika bu emaneti vermez. Şişli’yi idare edemeyenler Türkiye’yi nasıl id

Başbakan Rize'de CHP liderine yüklendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’li Şişli Belediyesi’nde yaşananlara atıfta bulunarak “Kılıçdaroğlu ‘Biz de Türkiye’yi idare edebiliriz’ demişti. Bu millet Kılıçdaroğlu’na 4 yıl değil 4 dakika bu emaneti vermez. Şişli’yi idare edemeyenler Türkiye’yi nasıl idare edebilir ?” dedi. 

Ankara’dan havayolu ile bugün öğle saatlerinde Trabzon’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, buradan helikopterle partisinin Rize İl Kongresi’ne katılmak üzere Rize’ye geldi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin il kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı. Davutoğlu, konuşmasına “Bağrından bir yiğit dava adamı, bir dünya lideri çıkaran Rize’ye selam olsun” diyerek başladı. “Bu yiğit bu vakur şehre başı dik şehir Rize’nin önünde eğilmekten başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz. Rize başı dik şehirdir. Dağları, yayları gibi insanların da bu şehrin başı dik olmuştur” diyen Davutoğlu, “Bunun da en güzel ispatı cumhurbaşkanımız olmuştur…Sayın Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeliyse o kadar Konyalı’dır. Ben de ne kadar Konyalıysam o kadar Rizeliyim inşallah…” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nden bugüne başlayan siyasi yolculuğunu özetleyen Davutoğlu, son dönemde dini görünüm altında paralel bir çetenin devreye sokulduğunu belirterek “Onlar kapalı kapılar ardında tuzak kurarken, bu milletin fertleri alnı secdede AK Parti için dua ediyordu. Onlar beddular arkasında saklanırken, zillet içinde vatan aleyhine beddular yaparken, alnı secdedeki milletimiz AK Parti ve lideri için dua ediyordu. Paralel çete üzerinden halkın iradesi ile iş başına gelmiş hükümeti yerinden etmeye çalıştılar. Aynen 27 mayıs darbesinde olduğu gibi. Millet 30 Mart’ta gerekli mesajı verdi. Ardından sayın cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanı olmaması için uğraş verdiler. Bütün partiler biraya geldi çatı aday çıkardılar. Bütün bu kumpaslara karşı 10 Ağustos’ta Rize’nin yiğit dava adamı cumhurbaşkanı oldu” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Biz de Türkiye’yi idare edebiliriz” sözünü hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:
“Bir tarafta demokrasi şöleni halinde görevini yapan AK Parti var. Diğer tarafta Şişli Belediyesi’nde olduğu gibi birbirlerini tehdit eden, birbirine hakaret eden, kamuoyunda birbirlerini aşağılayan CHP zihniyeti var. Gitsinler kendi evlerine sahip çıksınlar. Hatırlarsanız Kılıçdaroğlu bir şey söyledi; ’Biz de bu ülkeyi idare edebiliriz. Nasıl büyük şehirleri idare ettiysek Türkiye’yi de idare edebiliriz’ diye. Allah muhafaza bu millet değil Kılıçdaroğlu’na 4 yıl, 4 dakika bile emanet etmez, Şişli’de yaşananlardan sonra. 4 dakika bunlara bu ülkeyi emanet etseler birbirini tehdit ederler, birbirinin koltuğuna göz dikerler , birbiriyle mücadele etmekten milletin yüzüne bakmazlar. Daha Şişli’yi idare edemiyorsunuz bırakın İstanbul’u bırakın Türkiye’yi. Şişli’yi idare edemeyenler ülkeyi nasıl idare edebilir ?"

"2015 SEÇİMLERİNE GİDİLİRKEN YİNE KİRLİ KOALİSYONLARI YENİDEN KURMA ÇABASI İÇİNDELER"
Bir CHP milletvekilinin geçtiğimiz günlerde çıkarak bir itirafta bulunduğunu belirten Davutoğlu “ ‘Biz geçmişte bu cemaatle işbirliği yapmakla hata ettik’ dedi. Son 1,5 yıldır bu topraklarda milli iradeden ümidini kesmiş olanlar bir şekilde kirli oyunların içine girdiler. 2015 seçimlerine gidilirken kirli koalisyonları yeniden kurma çabası içindeler” dedi.
14 Aralık Operasyonları’na da değinen Davutoğlu , şunları söyledi:
"Şimdiye kadar hep manipülasyonlarla, aldatmalarla kamuoyunu aldatmaya çalıştılar. 14 Aralık’taki sürece itiraz ederken ‘Gazeteciler tutuklanıyor’ diyorlar. Pazar günü herkes tatildeyken başka bir konu için toplanması haftalar alacak olan Avrupa Birliği Pazar günü olayın aslını bilmeden Türkiye’yi kınayan açıklamalar yaptı. Çünkü Türkiye için içerde ve dışarda yürütülen kampanya açık. Eğer bir suç varsa bırakın yargı süreci işlesin. Kimse gazeteciliği dolayısıyla yaptığı basın görevi dolayısıyla soruşturma altında değil. Ama bir çete basın üzerinden örgütlenerek elindeki emniyet araçları ile başka bir kuruluş üzerinden baskı oluşturulursa onların yaptığı yasal faaliyetler münasebetiyle onları bir terör örgütü olarak gösterip, koydukları bazı silahlarla bu masum insanları 17 ay mahkûm etmişlerse ve onlarda bu şikâyette bulunmuşsa bu şikâyeti dikkate almak yargının görevidir. Bu hükümetin veya herhangi bir siyasi yapının dâhili değildir. Aksine insan hakları açısından mağdur edilmiş vatandaşlardan gelen bu şikâyetin yargı tarafından takip edilmesidir. Basına bir operasyon yapılmış gibi bu ve bu şikâyetler üzerinden ülkeyi Dünya’da mahkûm etmek isteyenler kimlerdir. Türkiye her açıdan özgürlükler ülkesidir ve demokratik kurumlar korunmaya devam edecektir. Bu AK Parti iktidarı döneminden sağlanmış ve koruma altında alınmıştır. Ama basın mensupları da dâhil olmak üzere toplumda hiç kimse yargılanamaz değildir. Herkes yaptıklarının hesabını vermek durumundadır. Türkiye’de milli idareye yapılan her kumpasın her tuzağın hesabı sorulacaktır.”
Davutoğlu, yüzde 46’sı tamamlanan Ovit Tüneli’nin en kısa sürede bitirileceğini, Lojistik merkez ile ilgili çalışmaların da yürütüldüğünü ve Rize’nin lojistik merkez üssü olacağını belirtti. Rize’ye inşallah deniz üzerinde bir de havalimanı yapılacağını kaydeden Ahmet Davutoğlu, Türkiye büyüdükçe Rize’nin de büyüyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler