Başbakan istedi böyle oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi Dumankaya Köyü’nde, küçük bir caminin yanında inşa edilen 65 metre yüksekliğindeki 3 şerefeli minare, Başbakan Erdoğan'ın çok uzun bulması nedeniyle kısaltıldı.Dumankaya Köyü’nde 1960’lı

Başbakan istedi böyle oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi Dumankaya Köyü’nde, küçük bir caminin yanında inşa edilen 65 metre yüksekliğindeki 3 şerefeli minare, Başbakan Erdoğan'ın çok uzun bulması nedeniyle kısaltıldı.

Dumankaya Köyü’nde 1960’lı yıllarda yapılan yığma taş caminin yenilenmesi için 2 yıl önce çalışma başlatıldı.

Hayırseverlerin katkısı ile 200 metrekare alanda üzerine kurulan yaklaşık 200 kişi kapasiteli caminin minaresi de, 3 şerefesi ile 65 metre yüksekliğinde inşa edildi. Kurban Bayramı tatilinde Dumankaya Köyü’ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, minarenin camiye göre çok yüksek yapıldığını ve kısaltılması gerektiğini söyledi.

Başbakan'a hak veren köylüler de minarenin kısaltılması için harekete geçti. Köy sakinleri, İstanbul’da yaşayan Rizeli işadamlarının da yardımıyla bir firma ile anlaştı.

1.5 ay önce minarenin çevresine iskele kuruldu, tepesindeki alem indirilerek kısaltma çalışması başladı. Tamamlanan çalışma ile tek şerefesi bırakılan minarenin boyu 45 metreye indirildi.

“BAŞBAKANIMZIIN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK"
Köylülerden Hasan Yanık, Başbakan Erdoğan’ın minarenin kısaltılmasını istediğini hatırlattı ve “Yakın bir köyümüzde yapılan camide 3 şerefeli minare vardı. Biz de onlardan geri kalmayalım dedik, 3 şerefeli minare yaptırdık.

Ancak biraz uzun oldu. Başbakanımız da minarenin uzun olduğu için bize kızdı. Bunun üzerine minareyi 20 metre kısalttıkö derken, Şaban Kondakçı da, “ Cami inşaatına başladığımızda 2 şerefeli yapmayı düşündük.

Bazıları itiraz etti, 3 şerefeli oldu. Başbakanımız köye geldiğinde kısaltılmasını isteyince biz de kısalttık. Başbakanımızın isteğini yerine getirdik. Daha gelmedi ama bakalım görünce ne diyecek? Ama bir daha bozamayız" diye konuştu.

“BAŞBAKANIMIZIN ESTETİĞE NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİN BİR GÖSTERGESİDİR"
Güneysu Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Minder ise, minare yapılırken kendisinin de köylüleri uyardığını belirterek, "Başbakanımız bu konuda çok haklıydı. Mimaride estektik olması lazım.

Minare ile kubbe birbirine uyumlu olmalı. Kubbenin çok üzerine çıkmış bir minare sırıtıyordu. Başbakanımızın uyarıları ile kubbe ile mütenasip bir minare yapılmış oldu. Başbakanımızın estetiğe ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. İnşallah bu minare örnek olur.

Başbakanımız öncülük etti ve minare yıkıldı. Ama yıkılacak bu şekilde kubbe ile uyumsuz çok sayıda minare varö dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler