Başbakan 40 yıllık projenin temelini attı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin temeli atıldı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli İlçesi'nden AK Parti Grup Toplantı Salonu'na yapılan canlı bağlantıyla, Yusufeli Barajı

Başbakan 40 yıllık projenin temelini attı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin temeli atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli İlçesi'nden AK Parti Grup Toplantı Salonu'na yapılan canlı bağlantıyla, Yusufeli Barajı'nın temelini attı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşmasının sonunda, salonda bulunan televizyonlara ve duvara, Yusufeli Barajı'nın temel atma töreni için ilçede bulunan bakanlar ve bürokratlar ile müteahhit firmaların görüntüsü yansıtıldı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile diğer ilgililerin temel atma töreninde hazır bulunduğu görüldü.
 
Çoruh Nehri üzerinde bugün Yusufeli Barajı'nın temelini atacaklarını belirten Erdoğan, 486 milyon lira bedelli barajın, kendi sınıfında dünyanın en yüksek üçüncü, Türkiye'nin de en yüksek barajı olacağını ifade etti.
 
Başbakan Erdoğan, Yusufeli İlçesi'nin barajın altında kalacağını ifade ederek, en uygun yerde, şu anki Yusufeli ile mukayese edilmeyecek, deniz manzaralı Yusufeli inşa edeceklerini bildirdi.
 
Barajın ihalesinin 13 Ağustos 2012'de yapıldığını, 2 bin 340 gün, yani 6 yıl içinde barajın tamamlanacağını belirten Erdoğan, ''Canlı bağlantı ile Yusufeli'ne bağlanıyoruz'' diyerek, sözü Eroğlu'na bıraktı.
 
Kimse Mağdur Olmayacak
 
Veysel Eroğlu, 270 metre yüksekliğindeki Yusufeli Barajı'nın Türkiye'nin en yüksek barajı olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, barajın yılda 2 milyar kilovatsaat elektrik üreteceğini söyleyerek, Yusufeli İlçesi'nin baraj altında kalacak olması nedeniyle yeni ilçeyi en güzel şekilde inşa edeceklerini, hiç kimseyi mağdur etmeyeceklerini kaydetti.
 
Modern Yusufeli En Kısa Zamanda İnşa Edilecek
 
Faruk Çelik de ''Yusufeli'nde bugün sevinç var. Çünkü ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak önemli bir barajın temeli atılıyor'' dedi.
 
Çelik, ''Biraz hüzün var. Çünkü hatıralar su altında kalacak. Ama en büyük teminat olarak, sizlerin talimatınızı burada ilettik. 'Yepyeni, modern, güzel bir Yusufeli en kısa zamanda inşa edilecek' deyince bütün stadın ayağa kalktığını gördüm'' dedi.
 
Bitiş Tarihi 29 Mayıs 2018
 
Başbakan Erdoğan, mikrofonun, barajı yapacak olan müteahhit firmalardan birisinin temsilcisine verilmesini istedi. Erdoğan, Müteahhit Nihat Özdemir'e, ''7 yılı ben size yakıştıramıyorum'' dedi.
 
Salondan ''6 yıl'' seslerinin yükselmesi üzerine Erdoğan, ''6 yıla Veysel bey indirdi'' diye konuştu. Erdoğan, Özdemir'e, ''Veysel bey bakan olarak bir yıl kendisi için kullandı. Sizden Başbakanın talebi var. Bunu ne kadar daha geri çekeceğiz, süratle bitirebileceğiz?'' diye sordu.
 
Özdemir de barajı, 18 Haziran 2018'de bitirme arzusunda olduklarını söyleyerek, ''Emredin Sayın Başbakanım'' dedi.
 
Erdoğan'ın, barajın 29 Mayıs 2018'de barajın bitirilmesini istemesi üzerine, Özdemir, ''Allah izin verirse, 29 Mayıs 2018'de saat 11.00'de barajımızı, yapıp ülkemize teslim edip enerji üretimine bizlerin de katkısını sağlamış olacağız'' diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan daha sonra ''Ya Allah, Bismillah'' sözleriyle barajın temelini attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel