Başarılı fınfık üreticileri ödüllendirildi

Giresun'un Keşap ilçesi Fındık Üreticileri Birliği tarafından 2013 yılı Fındık Hasadı Değerlendirme ve Ödül Töreni düzenlendi.Düzenlenen törende konuşan Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, fındık tarımına yönelik amaçlarını ve çalışmal

Başarılı fınfık üreticileri ödüllendirildi

Giresun'un Keşap ilçesi Fındık Üreticileri Birliği tarafından 2013 yılı Fındık Hasadı Değerlendirme ve Ödül Töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, fındık tarımına yönelik amaçlarını ve çalışmalarını anlattı. Keşap Fındık Üreticileri Birliği olarak önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Şahin “2007 yılından itibaren iyi tarım ve global uygulamalı tarım yaparak fındıkta sertifikalı ürün üretmek suretiyle sağlıklı gıdayı sağladık.Fındıkta ilk defa sözleşmeli tarıma geçerek üyelerimize piyasa üzerinde yüzde 4 daha fazla gelir sağladık.Alışılmışın dışında pazara randıman esasına göre fındık sevkiyatı yaparak hem pazarın istediği kalitede hem de üreticinin haklarını koruyan norm ve standartlarda fındık sevkiyatı yaptık. Yine aşılı fındık üretimini önce mikro düzeyde daha sonra makro düzeye çekerek çeşitlerde verim ve kalite sağladık. Çarpan etkisi yapan 'çok dal ve çok fındık düşüncesini' 'tekdal çok fındık' uygulamasına dönüştürerek fındıkta veri ve kaliteyi artırarak kaliteyi artırarak maliyeti düşürdük” dedi.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından, Giresun kalite fındıkta ürettiği yüzde 55 randıman fındıkla randıman sıralamasında üyeler arasında birinci olan Murat Gençalioğlu’na, levant kalite çakıldak fındık üretiminde yüzde 56 randıman ürününden dolayı üretici Ahmet Karadeniz’e, fındık üretiminde üretim artışı ve kaliteyi yakalamak adına bahçesinde en azla çalışan ve bu başarıyı sağlamış olan üretici Erol Altun’a, fındık üretimini yüzde 500 oranında artırmasından dolayı Cemal Demir’in yanı sıra Keşap Fındık Üreticiler Birliği’nin projelerine destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine ve Tempo TV ve Öncü gazetesi Haber Müdürü Mustafa Demir’e plaket verildi.

Düzenlenen programa Keşap Kaymakamı Dr. Polat Kara, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Keşap Belediye Başkanı Dr. Nihat Yılmaz, bir çok davetli ve üreticiler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler